Borsa haftaya yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 238,75 puan ve yüzde 2,11 artışla 11.533,23 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 3,03, holding endeksi yüzde 1,30 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok yükselen bankacılık olurken, tek gerileyen ise yüzde 1,12 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin "H-1B" çalışma vizelerine 100 bin dolarlık başvuru ücreti getirme kararının ardından yatırımcıların temkinli davranmasıyla haftaya karışık seyirle başladı. Yurt içi piyasalar ise haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalardan pozitif ayrıştı.
Analistler, bugün Avro Bölgesinde tüketici güven endeksi, ABD'de ağustos Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'nin açıklamalarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.600 ve 11.700 puanın direnç, 11.500 ve 11.400 seviyelerinin destek, konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Küresel piyasalarda Orta Doğu endişeleri ile yapay zeka iyimserliği karşı karşıya
Döviz kurlarında son durum (11 Ağustos 2026)
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı
ABD basını yazdı: Trump, İran tehdidi nedeniyle Türkiye'den gizli uçuşla ayrıldı
Altında 2.5 ayın rekoru geldi
Sterlin 65 TL'ye yaklaştı, Euro 55 TL'yi aştı
Borsa günü yüzde 0,23 değer kazanarak tamamladı
KKTC Merkez Bankası 2025 Yılı Faaliyet Raporu’nu yayımladı
Aşırı sıcaklar nedeniyle bu yıl AB ekonomisinin büyümeyeceği öngörüldü


