Borsa günü yükselişle tamamladı

Voice Kıbrıs Haber
BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 111,30 puan artarken, toplam işlem hacmi 106,8 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 0,41, holding endeksi yüzde 1,83 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,46 ile inşaat, en çok gerileyen yüzde 2,70 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Küresel piyasalar bugün başlayacak ve hafta sonu devam edecek ABD-Çin ticaret görüşmelerine odaklandı. Toplantıya yönelik haber akışının pay piyasalarının yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.
Analistler, haftaya yurt içinde ödemeler dengesi, Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketi, konut satışları, işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD'de ve Almanya'da enflasyon, İngiltere'de ve Japonya'da büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.400 ve 9.450 seviyelerinin direnç, 9.350 ve 9.300 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.
AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, cari işlemler hesabının mart ayında 3 milyar 936 milyon dolar açık verdiğini tahmin etti. Ekonomistler, cari işlemler açığının 2025 yılında 19 milyar 650 milyon dolar olarak gerçekleşeceğini öngördü.
Benzer haberler
Ekonomi
Orta Doğu’daki gerilim petrol fiyatlarını yükseltti
Küresel piyasalarda "yapay zeka" rallisi
Altın fiyatlarını düşüren risk
Döviz kurlarında son durum (28 Ekim 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor
Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle başladı
Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki yükselişle temkinli iyimserlik öne çıkıyor




