Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) Mağusa'da ruhsatsız doktorluk ve teknisyenlik yapan 2 kişi tutuklandı! Serdaroğlu “Asgari ücret masasının toplanması için çağrıda bulunacağız” Lefkoşa-Gazimağusa ana yolundaki kazada sürücü tutuklandı! Güney Kıbrıs’taki Yunan savaş uçakları ve deniz kuvvetleri varlığı kalıcılaşıyor Tatlısu'da feci iş kazası: 37 yaşındaki işçi yoğun bakımda! Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı 22 yaşındaki gencin ölümüne ilişkin yeni gelişme! KTTB "Denetimsiz ve plansız uzmanlık eğitimine izin vermeyeceğiz" Yenişehir’de iki sokakta asfaltlama çalışması başlıyor “Katmanlar” sergisi GÜNSEL Sanat Müzesi’nde açıldı FTX'in kurucusu Bankman-Fried'ın cezası onandı Filipinler'de meydana gelen depremde ölü sayısı arttı! Gaziantep'te korkutan deprem! Dünya Kupası'nda vize krizi. Yıldız futbolcu ülkeye alınmadı Yeşil Okullar Projesi Ödül Töreni yapıldı ABD'li yetkili, imza aşamasına gelinen ABD-İran anlaşmasının detaylarını açıkladı En son hava durumu tahminleri (13 Haziran 2026) Erakçi "İslamabad Mutabakat Zaptı sonuçlanmaya hiç bu kadar yakın olmamıştı" Tahtın en güçlü varisiydi: Üç yıldır hastanede olan Prenses yaşamını yitirdi Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Borsa günü yükselişle tamamladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Borsa günü yükselişle tamamladı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,07 değer kazanarak 10.112,76 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 7,39 puan artarken, toplam işlem hacmi 115,1 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,95 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,73 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,67 ile taş toprak, en çok kaybettiren bankacılık oldu.

Küresel piyasalarda, yeni ABD yönetiminin izleyeceği politikaların ekonomi üzerindeki olası etkilerine ilişkin belirsizliklere karşın, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yapay zeka yatırımları ve yeni yönetimin Çin'e karşı henüz kapsamlı tarifeler uygulamamasının risk iştahını desteklemesiyle karışık bir seyir öne çıktı.

Öte yandan TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), 2025 yılının ilk toplantısında, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan düşürerek yüzde 45'e çekti.

PPK duyurusunda, "Aralık ayında enflasyonun ana eğilimi gerilerken öncü veriler ocak ayında öngörülerle uyumlu bir artışa işaret etmektedir. Son çeyreğe ilişkin göstergeler, yurt içi talebin enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelerde bulunduğunu göstermektedir." denildi.

Analistler, yarın yurt içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in beklenen Türkiye değerlendirmesi, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, Japonya'da enflasyon, ABD'de ve Avrupa'da açıklanacak imalat ve hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini dile getirdi.

Bu arada, Moody’s en son temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe artırmış ve B3’ten B1’e yükseltmiş, not görünümünü pozitif olarak korumuştu.

Japon ekonomisindeki son dönemdeki dayanıklılık belirtileri ve özel tüketim harcamalarının gücünü korumasının BoJ'un ocak ayında faizleri artıracağına dair öngörülere neden olduğunu söyleyen analistler, Banka'nın yarın politika faizini 25 baz puan artırmasının beklendiğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.200 ve 10.250 puanın direnç, 10.100 ve 10.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Haziran 2026) 2026-06-12 20:43:00 Borsa günü 13.743,50 puandan tamamladı 2026-06-12 19:22:00 Bitcoin nefes aldı, 63 bin dolar aşıldı 2026-06-12 17:59:00 Küresel piyasalarda "barış" fiyatlanıyor 2026-06-12 10:01:00 Altın fiyatları kararsız seyrediyor 2026-06-12 08:58:00 Finans tarihinin en büyüğü: SpaceX’ten 75 milyar dolarlık halka arz 2026-06-12 08:50:00 Döviz kurlarında son durum (12 Haziran 2026) 2026-06-12 08:31:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Haziran 2026) 2026-06-11 21:55:00 Avrupa Merkez Bankası Eylül 2023'ten bu yana ilk kez faiz artırdı 2026-06-11 20:29:00