Borsa güne yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 76,27 puan ve yüzde 0,78 artışla 9.855,84 puana çıktı.
Bankacılık endeksi yüzde 1,11, holding endeksi yüzde 0,80 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok yüzde 2,36 ile inşaat kazandırırken, tek kaybettiren yüzde 4,02 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Küresel piyasalarda, ABD'de beklentileri aşan enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında karışık bir seyir izlenirken, gözler bugün ABD'de açıklanacak Üretici Fiyat Endeksine (ÜFE) çevrildi.
Ekonomistler, cari işlemler açığının 2024'te 9 milyar 651 milyon dolar olarak gerçekleşeceğini, 2025 sonunda ise 19 milyar 909 milyon dolar olacağını öngörüyor.
Analistler, bugün Türkiye!de cari işlemler dengesi ile haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de ÜFE ve Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.950 ve 10.000 seviyelerinin direnç, 9.800 ve 9.700 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Orta Doğu’daki gerilim petrol fiyatlarını yükseltti
Küresel piyasalarda "yapay zeka" rallisi
Altın fiyatlarını düşüren risk
Döviz kurlarında son durum (28 Ekim 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026)
Borsa günü yatay seyirle tamamladı
Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor
Borsa güne yüzde 0,12 düşüşle başladı
Küresel piyasalarda teknoloji hisselerindeki yükselişle temkinli iyimserlik öne çıkıyor




