Borsa güne yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 yükselişle 10.928,23 puandan başladı.
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 0,32 değer kaybederek 10.888,02 puandan tamamladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 40,21 puan ve yüzde 0,37 artışla 10.928,23 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,33, holding endeksi yüzde 0,45 yükseldi.
Sektör endekslerinden en çok yükselen yüzde 0,97 ile finansal kiralama faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 0,29 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine yönelik beklentilerin güçlenmesi, Rusya-Ukrayna geriliminin azalması ve ABD-Çin ilişkilerine dair iyimserlikle pozitif seyrediyor.
Analistler, bugün yurt içinde sektörel enflasyon beklentilerinin, yurt dışında ise, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve perakende satışlar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.000 ve 11.100 seviyelerinin direnç, 10.900 ve 10.800 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.
Benzer haberler
Ekonomi
Ekim ayı hayat pahalılığı yüzde 1,07 olarak açıklandı
Güney Kıbrıs’ta enflasyon AB ortalamasının üzerinde
Küresel piyasalarda ABD ara seçimlerinin yankıları hissediliyor
Borsa güne yüzde 0,60 yükselişle başladı
Petrol fiyatları ABD ara seçimleri ve İran savaşı beklentisiyle geriledi
Altın yükselişe geçti, günün en yüksek seviyeleri görüldü
Döviz kurlarında son durum (5 Kasım 2026)
Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı
Brent petrolün varil fiyatı, ABD ara seçimlerinin etkisiyle geriledi




