Borsa güne yükselişle başladı

Voice Kıbrıs Haber
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,93 puan ve yüzde 0,10 artışla 10.737,92 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,21, holding endeksi yüzde 0,19 arttı.
Sektör endeksleri arasında en çok yükselen yüzde 0,79 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en fazla gerileyen ise yüzde 5,81 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Küresel piyasalarda, Orta Doğu'da iki yıldır yüksek seyreden jeopolitik tansiyonun ateşkes anlaşmasıyla yatışacağına dair iyimserliklere karşın, ABD'de bütçe anlaşmazlığının sürmesi risk iştahının düşük seyretmesine neden oluyor.
Analistler, bugün Türkiye'de 2. çeyreğe ilişkin finansal hesapların, yurt dışında ise ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirtti.
ABD'de federal hükümetin kapanması sebebiyle bugün kamu kurumlarına ait veri akışının olmayacağının altını çizen analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 puanın direnç, 10.700 ve 10.600 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Sterlin 68 TL'ye, Euro ise 57 TL'ye yaklaştı
Brent petrolün varil fiyatı, ABD ara seçimlerinin etkisiyle geriledi
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon ekimde yükseldi
Borsa günü yüzde 4,12 değer kazanarak tamamladı
Ekonomistlerden "dış politikada türbülans ve piyasalarda dalgalanma" uyarısı
Borsa güne yüzde 1,22 yükselişle başladı
Binance'e 6,3 milyar dolarlık siber saldırının arkasından sahte iş görüşmesi çıktı
Altın fiyatlarında sürpriz dengelenme
Döviz kurlarında son durum (4 Kasım 2026)




