Borsa güne yatay seyirle başladı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışının hemen altında 5.372,37 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,29 puan ve yüzde 0,01 değer kaybederek 5.372,37 puana indi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,63 ve holding endeksi yüzde 0,48 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,50 ile kimya, petrol, plastik, en çok kaybettiren bankacılık oldu.
Dün yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yüzde 5,04 değer kazanarak günü 5.372,66 puandan kapattı.
Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışının devam ettiğini ifade etti.
ABD'de borç limiti krizinin çözülmesiyle birlikte ABD hazinesinin tahvil satışlarına başladığını belirten analistler, ABD hükümetinin borçlanmasının piyasalarda likiditeyi olumsuz etkileyebileceği endişesinin de devam ettiğini söyledi.
Söz konusu gelişmelerle Fed'in gelecek hafta yüzde 75 ihtimalle faiz oranlarını değiştirmeyeceği fiyatlanırken, Banka'nın nihai faiz oranını şu anki seviyenin 25 baz puan üzerinde belirlemesi bekleniyor.
Ayrıca dün Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), yaklaşık bir ay aranın ardından yeniden 500 baz puanın altına gerilerken, şu sıralarda 491 baz puan seviyesinde bulunuyor.
Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde perakende satışların takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.500 ve 5.700 seviyelerinin direnç, 5.300 ve 5.200 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Döviz kurlarında son durum (11 Ağustos 2026)
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları aştı
ABD basını yazdı: Trump, İran tehdidi nedeniyle Türkiye'den gizli uçuşla ayrıldı
Altında 2.5 ayın rekoru geldi
Sterlin 65 TL'ye yaklaştı, Euro 55 TL'yi aştı
Borsa günü yüzde 0,23 değer kazanarak tamamladı
KKTC Merkez Bankası 2025 Yılı Faaliyet Raporu’nu yayımladı
Aşırı sıcaklar nedeniyle bu yıl AB ekonomisinin büyümeyeceği öngörüldü
Küresel piyasalarda ABD'de zayıflayan istihdam risk iştahını desteklemeye devam ediyor


