Borsa güne yatay başladı

Voice Kıbrıs Haber
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 10.961,99 puandan başladı.
Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,30 değer kazanarak 10.962,02 puandan tamamladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,03 puan azalışla 10.961,99 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 0,08, holding endeksi yüzde 0,04 değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile finansal kiralama faktoring, en fazla kaybettiren ise yüzde 1,87 ile turizm oldu.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yapacağı konuşma öncesi yatırımcıların temkinli duruşu ve kar realizasyonu eğilimiyle karışık seyrederken, gözler bugün Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yayımlayacağı toplantı tutanaklarına çevrildi.
Analistler, bugün Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'nin, FOMC toplantı tutanakları, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ve Avro Bölgesi'nde enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.900 ve 10.800 puanın destek, 11.000 ve 11.100 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026)
Japonya Merkez Bankası politika faizini 31 yılın en yüksek seviyesine çıkardı
Brent petrolün varil fiyatı 103 dolar sınırında
Altın fiyatları güne değer kazanarak başladı
Küresel piyasalar, petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki düşüşle pozitif seyrediyor
Döviz kurlarında son durum (18 Eylül 2026)
Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Eylül 2026)
Borsa günü yüzde 2,95 değer kazanarak tamamladı
İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı



