Bombalı saldırıya ilişkin 37'si yabancı uyruklu 48 şüpheli yakalandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye'de Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 48'e yükselirken, Suriye uyruklu şüpheli Ahlam Albashır'ın kaldığı evde yapılan aramada 3 bin 800 dolar, 5 bin avro ve 10 bin lira ile ziynet eşyası ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, dün Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sürüyor.
Ekipler, saldırıyla ilgili şu ana kadar çoğu Suriyeli, 37'si yabancı uyruklu 48 şüpheliyi yakaladı. Ekiplerin terör saldırısıyla ilgili operasyonları devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün 16.20'de gerçekleşen saldırı sonrasında incelediği 1200 güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak bombayı koyan kadın şüphelinin kimliğini ve saklandığı yeri tespit etti. Ekipler, bombayı koyan şüpheliyi 10,5 saat içerisinde düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı.
Ekiplerce, kadın şüphelinin Küçükçekmece'de kaldığı evde yapılan aramada ise 3 bin 800 dolar, 5 bin avro ve 10 bin lira ile çok sayıda ziynet eşyası ele geçirdi.
(Anadolu Ajansı)Benzer haberler
Featured
Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek
Holguin geliyor
Bir haftada meydana gelen kazalarda 22 kişi yaralandı
Nöbetçi eczaneler (26 Ağustos 2026)
Cumhurbaşkanı Erhürman ile Hristodulidis ara bölgede bir araya geldi
Yeni Boğaziçi ve çevresindeki bazı bölgelere elektrik verilemiyor
TC Gazi Üniversitesi kontenjanlarına başvurular 1 Eylül’de başlayacak
Lefkoşa'da bazı sokaklar pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak
30 Ağustos KKTC'de törenlerle kutlanacak


