Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek" Erhürman “5+1’e gidilecekse belli sonuçlar çıkacağının güvence altına alınması gerekir" Üstel “Gördük ki, her zamanki gibi masaya konan henüz bir şey yok" Nöbetçi eczaneler (16 Haziran 2026) "Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur” Girne Limanı’nda insan kaçakçılığı: 13 kişi tutuklandı! Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek" Erhürman “5+1’e gidilecekse belli sonuçlar çıkacağının güvence altına alınması gerekir" Üstel “Gördük ki, her zamanki gibi masaya konan henüz bir şey yok" Nöbetçi eczaneler (16 Haziran 2026) "Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur”
Dolar
Euro
Sterlin

BM'den KKTC'ye "geri adım atma" çağrısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BM'den KKTC'ye "geri adım atma" çağrısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), KKTC'ye kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararı alan KKTC'ye bu karardan geri adım atması çağrısı yaptı.

BMGK, KKTC'nin kapalı Maraş'ın sahil şeridini halka açma kararını kapalı oturumda görüştü.

Toplantı sonrası BMGK tarafından yapılan ortak açıklamada, kapalı Maraş'ın statüsünün BMGK kararlarındaki geçerliliğini koruduğu ve bu kararlara uygun olmayan hiçbir eylemde bulunulmaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ''BM Güvenlik Konseyi, 6 Ekim'de Ankara'da kapalı Maraş'ın sahil şeridinin açılmasına yönelik açıklamadan derin endişe duyuyor, bu eylemden geri adım atılması ve Ada'da tansiyonu yükseltecek tek taraflı adımlardan kaçınılması çağrısı yapıyor.'' denildi.

KKTC'DEKİ SEÇİMLERİN ARDINDAN TARAFLARA DİYALOG ÇAĞRISI

BMGK kararlarına saygı duyulması ve kararların uygulanması çağrısında da bulunan konsey, Kıbrıs halkının istekleri doğrultusunda siyasi eşitliğe sahip iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyona dayalı, kalıcı, kapsamlı ve adil bir çözüme destek verdiğini bildirdi.

BMGK, ayrıca Kıbrıslı taraflara ve garantör ülkelere KKTC'deki seçimlerin ardından yapıcı diyalogda bulunmaları çağrısında bulundu.

(AA)

Benzer haberler

Dünya
Trump "Ben olmasaydım İsrail olmazdı" 2026-06-16 14:14:00 G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde 2026-06-16 11:14:00 Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Hoiby, 4 yıl hapse mahkum edildi 2026-06-16 09:43:00 UNICEF "Dünyadaki çocukların yarısı en az üç iklim tehlikesine maruz kalıyor" 2026-06-16 09:12:00 Endonezya'da 6,7 büyüklüğünde deprem 2026-06-16 08:55:00 Hürmüz'de normale dönüş aylar sürebilir 2026-06-16 08:21:00 Trump "İran asla nükleer silah sahibi olmayacağına dair anlaşmaya vardı" 2026-06-16 08:15:00 Valizinden 150 canlı zehirli akrep çıktı 2026-06-16 08:02:00 Eski İsrail Başbakanı Lapid "Netanyahu savaşı kaybetti" 2026-06-15 21:46:00