Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor! Girne'deki gemi faciasında kayıp 13 kişi için arama çalışmaları sürüyor Küresel piyasalar enerji arzına yönelik iyimserliklerden destek buluyor “Anadolu’nun İzleri Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” açıldı Akpınar, KKTC’nin hava yolu şirketi kurma çalışmalarına destek belirtti Petrol güne 0,7 azalarak başladı Cumhurbaşkanı Erhürman New York’a hareket etti Şair Feyzan Korur, Azerbaycan’da KKTC'yi temsil etti Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi perakende satış ilanı yayımladı Erdoğan “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün tanınmadığı hiçbir formül sonuç vermez” Gençlerin neredeyse yarısı yapay zekaya insanlardan daha fazla güveniyor ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor! Girne'deki gemi faciasında kayıp 13 kişi için arama çalışmaları sürüyor Küresel piyasalar enerji arzına yönelik iyimserliklerden destek buluyor “Anadolu’nun İzleri Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” açıldı Akpınar, KKTC’nin hava yolu şirketi kurma çalışmalarına destek belirtti Petrol güne 0,7 azalarak başladı Cumhurbaşkanı Erhürman New York’a hareket etti Şair Feyzan Korur, Azerbaycan’da KKTC'yi temsil etti Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi perakende satış ilanı yayımladı Erdoğan “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve uluslararası statüsünün tanınmadığı hiçbir formül sonuç vermez” Gençlerin neredeyse yarısı yapay zekaya insanlardan daha fazla güveniyor ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı"
Dolar
Euro
Sterlin

BM'den iklim değişikliği uyarısı: Durum daha da kötüye gidecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
BM'den iklim değişikliği uyarısı: Durum daha da kötüye gidecek
Reklam

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güneydoğu Afrika ülkesi Mozambik'i vuran Idai kasırgasının iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, dünya için 'tehlike çanı'nın çaldığını söyledi.

Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Idai kasırgasının, Afrika tarihindeki iklim kaynaklı en kötü felaketlerden biri olduğunu söyledi.  Kasırga nedeniyle Mozambik, Malavi ve Zimbabve'de en az 700 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin ise kayıp olduğunu dile getiren Guterres, olaydan 3 milyon kişinin etkilendiğini ve bir milyar dolarlık altyapı zararının yaşandığını kaydetti.Guterres, en az bir milyon çocuğun acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumdan yaklaşık 282 milyon dolarlık insani yardım çağrısını desteklemesini istedi.  Kasırganın iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkati çeken Guterres, ''Idai kasırgası tehlike çanıydı" dedi. Guterres, "İklim değişikliğine neden olan emisyonların yüzde 80'i G20 ülkelerinden geliyor ve iklim değişikliği sorununun daha da kötüleşmemesi için sorumluluk da büyük ekonomilere düşüyor. Açık konuşalım bu yarışı kazanmıyoruz ve durum daha da kötüye gidecek. Bu eğilimin tersine çevrilmesi gerek" değerlendirmesinde bulundu. (Sputnik)

Benzer haberler

Dünya
ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi 23 Eyl 2026 08:38 Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" 23 Eyl 2026 08:29 Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07 Suudi Arabistan ile Pakistan, karşılıklı vize muafiyeti anlaşması imzaladı 22 Eyl 2026 15:22