BM Güvenlik Konseyi toplantısında kayıplar konusu ele alındı

Voice Kıbrıs Haber
Güney Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Maria Mihail, geçtiğimiz Perşembe günü BM Güvenlik Konseyi’nde 2474 sayılı kararın ele alındığı toplantıya katıldı.
Alithia gazetesi “Yunanistan ve Kıbrıs BM Güvenlik Konseyi’nde Türkiye’ye Karşı” başlıklı haberinde Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın toplantıda, Türkiye’yi, kayıplar konusunda askeri arşivlere ve gömü yerlerine erişimi ret etmekle suçladığını yazdı.
Habere göre Güney Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Maria Mihail toplantıda yaptığı konuşmada, “Türk işgali” olarak nitelendirdiği 1974 yılı boyunca 2 bin kişinin kaybolduğunu belirtirken, Türkiye’yi de Kayıp Şahıslar Komitesi ile iş birliği yapmayı reddetmekle suçladı.
Mihail ayrıca Türkiye’nin askeri arşivlere ve gömü alanlara erişimi de engellediğini savundu.
Yunanistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi Evangelos Sekeris ise yaptığı konuşmada kayıpların korunması açısından kararın, dönüm noktasını teşkil ettiğini ifade etti.
Sekeris ayrıca ülkesinin, Kayıp Şahıslar Komitesine verdiği desteği de dile getirdi.
Benzer haberler
Featured
İstanbul'da su baskınları ve selin ardından kaybolan kişileri arama çalışmaları sürüyor
İkamet izni bulunmayan 37 kişi tutuklandı
24 saatlik yağış miktarı 5 kilogramda kaldı
Alkollü sürücülerin karıştığı kazalarda 1'i motosiklet sürücüsü, 4 kişi yaralandı
Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026)
Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı
Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak
Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor



