Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti"
Dolar
Euro
Sterlin

BM Genel Sekreteri Guterres, Temmuz’un son haftasında Kıbrıs’ı ziyaret edecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BM Genel Sekreteri Guterres, Temmuz’un son haftasında Kıbrıs’ı ziyaret edecek
Reklam

 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Temmuz’un son haftasında Kıbrıs’ı ziyaret edecek. Guterres, göreve geldikten sonra ilk kez Kıbrıs’a geliyor.  

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin yabancı kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Guterres, 27 Temmuz Pazartesi günü adaya gelecek, 28-29 Temmuz tarihlerinde de temaslarda bulunacak.

BM Genel Sekreteri Guterres’e, Birleşmiş Milletler Siyasi ve Barışı İnşa İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo ile Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix eşlik edecek.

BM Genel Sekreteri Guterres, Kıbrıs temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Christodoulides’le ayrı ayrı görüşecek, daha sonra ikisiyle birlikte üçlü görüşme yapacak.

BM Genel Sekreteri Guterres, temasları çerçevesinde iki toplumlu teknik komite üyeleri ve bazı sivil toplum örgüt temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Guterres, 2010’dan sonra adayı ziyaret edecek ilk BM Genel Sekreter olacak. Kıbrıs’ı en son BM Genel Sekreteri olarak Ban Ki-moon 16 yıl önce ziyaret etmişti.

Benzer haberler

Featured
Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26 Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor 12 Eyl 2026 21:15 Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! 12 Eyl 2026 20:02 Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 12 Eyl 2026 19:46 Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" 12 Eyl 2026 19:35 Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" 12 Eyl 2026 19:18 Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” 12 Eyl 2026 18:54