Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Mesarya Belediyesi 2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Spor Festivali, pazartesi başlıyor Liderler 2 Eylül’de tekrar görüşecek Güney Kıbrıs MS hastalığıyla ilgili yeni bir ulusal plan hazırladı Nöbetçi eczaneler (27 Ağustos 2026) Noktalı desenlerle tanınan Japon sanatçı Yayoi Kusama hayatını kaybetti GSI projesi normal şekilde ilerleyecek LTB Meclis Üyesi Kermeoğlu, Halkın Partisi’ne katılıyor Telefon borçları son ödeme tarihi 15 Eylül DAÜ Akademisyenleri Milas'ta yürütülen deniz çayırlarını korumayla ilgili projeyi yönetiyor Kıbrıs Rum Başkanlık Komiserliği kayıplar konusunda düzenli bilgilendirme yapacak KTÖS'ten KTMMOB'ye ziyaret “Mia Milya” (Haspolat) arıtma tesisinin ihtiyaçları için güneş panelleri yerleştirildi Mr International 2026’da KKTC’yi Adnan Aksoy temsil edecek Güney Kıbrıs'la ilgili eğitim raporu "Durum iç açıcı değil" Alman Milletvekili Krah, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti 30 öğrenciye eğitim bursu verilecek Tuğlu "Görevimiz sorunları görmezden gelmek değil, çözmek" KKTOK ve 9 ekibimiz Kapadokya’da mücadele etti Borsa güne yüzde 0,24 artışla başladı PGM'den vatandaşlara uyarı "Kolay yanabilecek maddeleri güneş altında bırakmayın" Mesarya Belediyesi 2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Spor Festivali, pazartesi başlıyor Liderler 2 Eylül’de tekrar görüşecek Güney Kıbrıs MS hastalığıyla ilgili yeni bir ulusal plan hazırladı Nöbetçi eczaneler (27 Ağustos 2026) Noktalı desenlerle tanınan Japon sanatçı Yayoi Kusama hayatını kaybetti GSI projesi normal şekilde ilerleyecek LTB Meclis Üyesi Kermeoğlu, Halkın Partisi’ne katılıyor Telefon borçları son ödeme tarihi 15 Eylül DAÜ Akademisyenleri Milas'ta yürütülen deniz çayırlarını korumayla ilgili projeyi yönetiyor Kıbrıs Rum Başkanlık Komiserliği kayıplar konusunda düzenli bilgilendirme yapacak KTÖS'ten KTMMOB'ye ziyaret “Mia Milya” (Haspolat) arıtma tesisinin ihtiyaçları için güneş panelleri yerleştirildi Mr International 2026’da KKTC’yi Adnan Aksoy temsil edecek Güney Kıbrıs'la ilgili eğitim raporu "Durum iç açıcı değil" Alman Milletvekili Krah, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti 30 öğrenciye eğitim bursu verilecek Tuğlu "Görevimiz sorunları görmezden gelmek değil, çözmek" KKTOK ve 9 ekibimiz Kapadokya’da mücadele etti Borsa güne yüzde 0,24 artışla başladı PGM'den vatandaşlara uyarı "Kolay yanabilecek maddeleri güneş altında bırakmayın"
Dolar
Euro
Sterlin

BK-KTÖF'ten charter uçuşlar konusunda açıklama

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
BK-KTÖF'ten charter uçuşlar konusunda açıklama
Reklam

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu (BK-KTÖF), Türkiye’nin İngiltere uçuşlarını yasaklamasıyla birlikte İngiltere’de kalan öğrencilerin güvenli bir şekilde tahliyesi için, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle bir charter uçuş düzenlenmesi çalışmasının son aşamalarına ulaştığını kaydetti.

Federasyon Genel Sekreteri Mehmet Göksu, yaptığı yazılı açıklamada, bu uçuşa 150’yi aşkın sayıda öğrenciden yoğun bir talep olduğunu, Federasyon olarak tüm güçleriyle bu talebi işleme geçirmeye ve öğrencileri bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydetti. Çalışmaların tamamen Federasyon ve Bakanlık tarafından yürütüldüğünü ve başka hiçbir kuruluşun bu konuda yetkili olmadığını belirten Göksu, “Tüm yetki de dolayısıyla BK-KTÖF ve hükûmetin tasarrufundadır. Lütfen BK-KTÖF ve hükûmet kaynakları dışında bu konuda yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmeyiniz.” ifadelerini kullandı. Göksu açıklamasında şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz adaya geldikten sonra 14 gün boyunca bir izleme merkezinde karantina altında tutulacaklardır. Polis kontrolü altında olacak bu süreçte odalarından çıkmalarına veya ziyaretçi kabulüne izin verilmeyecektir. Federasyon olarak tüm süreci Tabipler Birliğiyle istişare içerisinde yürütmüş ve halk sağlığı ve öğrenci sağlığı açısından bu sürecin kabul edilebilir olduğu yönünde onay almış bulunmaktayız. Gerek karantina ciddiyeti gerekse öğrencilerimizin rahatı açısından tüm tedbirler alınmaktadır.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
Mesarya Belediyesi 2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Spor Festivali, pazartesi başlıyor 27 Ağu 2026 14:43 Liderler 2 Eylül’de tekrar görüşecek 27 Ağu 2026 14:14 Güney Kıbrıs MS hastalığıyla ilgili yeni bir ulusal plan hazırladı 27 Ağu 2026 14:11 Nöbetçi eczaneler (27 Ağustos 2026) 27 Ağu 2026 14:06 Noktalı desenlerle tanınan Japon sanatçı Yayoi Kusama hayatını kaybetti 27 Ağu 2026 13:48 GSI projesi normal şekilde ilerleyecek 27 Ağu 2026 13:13 LTB Meclis Üyesi Kermeoğlu, Halkın Partisi’ne katılıyor 27 Ağu 2026 13:06 Telefon borçları son ödeme tarihi 15 Eylül 27 Ağu 2026 13:01 DAÜ Akademisyenleri Milas'ta yürütülen deniz çayırlarını korumayla ilgili projeyi yönetiyor 27 Ağu 2026 12:46