Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
7 bin yıllık hendekte gizemli keşif: Başsız iskeletler çıktı Hücreleri gençleştiren riskli tedavi insan üzerinde deneniyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (10 Haziran 2026) Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı" Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Borsa günü yatay seyirle tamamladı Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu 7 bin yıllık hendekte gizemli keşif: Başsız iskeletler çıktı Hücreleri gençleştiren riskli tedavi insan üzerinde deneniyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (10 Haziran 2026) Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı" Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” Borsa günü yatay seyirle tamamladı Hamide Dağdagezer için acil kan aranıyor! 5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi KIB-TEK İskele Bölge Amirliği Hizmet Binası’nın yapımı için sözleşme imzalandı ABD/İsrail-İran Savaşı'nda petrol arzı kaybının 1 milyar varile ulaştığı hesaplanıyor Meteoroloji Dairesi: Sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor Nöbetçi eczaneler (10 Haziran 2026) Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın" Üstel "Bölgede yeni gerilimler yaratmaya çalışan herkes bilmelidir ki bunun bedelini çok ağır öder" Esnek Toplu Taşıma Sistemi'nde gün ve saatler yeniden düzenlendi İncirli "Seçim tarihi belirlendikten sonra yeni dönem vizyonumuzu kamuoyuyla paylaşacağız" Belçika'da kara para aklama operasyonu: 8 milyon euroya el konuldu
Dolar
Euro
Sterlin

“Biz bölgemizi marka yapmak için yola çıktık"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Biz bölgemizi marka yapmak için yola çıktık"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkan adayı Emre Efendi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen ancak bugüne kadar bu değerleri gün yüzüne çıkartılmamış bölgede 26 Aralık sabahı değişimin başlayacağını belirtti.

Efendi, kamu menfaatini ön planda tutarak, toplumsal çıkarlar için çalışmayı hedef edindiğini söyledi.

Seçim Ofisinden yapılan açıklamaya göre Efendi, bir televizyon programına katılarak, açıklamalarda bulundu.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel’in bugüne kadar hak ettiği değeri görmediğini savunan Emre Efendi, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen ancak bugüne kadar bu değerleri gün yüzüne çıkartılmamış bölgede, 26 Aralık sabahı değişimin başlayacağını kaydetti. Efendi, Lapta-Alsancak ve Çamlıbel’in güzelliklerine sahip çıkacaklarını, alternatif turizm olanaklarını bu bölgelere taşıyacaklarını belirtti.

Bölgedeki tarihi dokuya, kültür zenginliğine, yürüyüş yollarının fazlalığına dikkat çeken Efendi, dağcılık sporuna elverişli altyapı olanaklarını da kullanarak, turizme kazandıracaklarını ifade etti.

Efendi, “Biz bölgemizi marka yapmak için yola çıktık. Ben ve 14 belediye meclis üyesi adayımız, bölgesine sevdalı, aşkla, sevgiyle çalışan kişilerdir. Hepimizin vizyonu var. Çağdaş belediyeciliği, ayrımcılık yapmadan herkese eşit hizmeti biz sağlayacağız” dedi.

-“Marina projesi gerçek anlamda turist çekecek bir yatırım olmalı”

CTP Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkan adayı Efendi, Lapta Sahil Yolu üzerinde Bakanlar Kurulu kararı ile Lapta Belediyesi'nin kullanımına verilen yaklaşık 59 dönümlük araziye yapılması planlanan otel ve marina projesine de değindi.

Otel ve marina projesinde kamu yararını ön planda tutacağını belirten Emre Efendi, otel yapılacak alanın dışında kalan 2.3 kilometrelik sahil şeridine sportif tesisler, engelli parkı, hediyelik eşya dükkanları ve büfeler açılabileceğini söyledi.

Marina projesinin gerçek anlamda turist çekecek bir yatırım olarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Efendi, bu projede ortaklığın ve kamu menfaatinin çok önemli olduğunu belirtti.

Alsancak’a halk plajı kazandırılacağını kaydeden Efendi, Lapta’da Sunset’in atıl durumda kaldığını, Karşıyaka’daki Güzelyalı Plajı’nda ise yeterli hizmet verilmediğini savundu.

Doğal güzellikleriyle bilinen Hisarköy, Kozanköy ve Alemdağ gibi daha birçok köydeki üretim çeşitliliğine dikkat çeken Efendi, köylerde Eko/Agro turizmi hayata geçireceklerini söyledi.

“Üreticilerimize de sahip çıkacağız” diyen Efendi, üreticileri yalnız bırakmamak amacıyla kooperatifleşme sürecine girileceğini belirtti.

-“Old Milos canlanacak”

Emre Efendi, Alsancak’ta Osmanlı kemerleri ve tarihi 3 adet su değirmeninin de bulunduğu Old Milos’un halka yeniden kapılarını açması için başlatılan ve yarım kalan projenin devamının getirileceğini de kaydetti.

Projeyi daha da detaylandırarak, hayata geçireceklerini söyleyen Efendi, Alsancak’a turistleri çekecek alanlar yaratacaklarını ifade etti. Tarihi ve kültürel mirasa sahip olan bölgenin bu özelliğinin yıllardır kullanılamadığına dikkat çeken Efendi, bir müze dahi olmadığı eleştirisinde bulundu.

Benzer haberler

Featured
7 bin yıllık hendekte gizemli keşif: Başsız iskeletler çıktı 2026-06-10 21:47:00 Hücreleri gençleştiren riskli tedavi insan üzerinde deneniyor 2026-06-10 21:28:00 Döviz piyasalarında günün son rakamları (10 Haziran 2026) 2026-06-10 21:20:00 Arıklı "Genel seçimler Ekim ayında yapılmalı" 2026-06-10 21:07:00 Nijerya'da güvenli olmayan gıda bir yılda 53 binden fazla can aldı 2026-06-10 20:31:00 Fransa'da demir yolu çalışanları greve gitti 2026-06-10 20:26:00 Güney Kıbrı'ta dış ticaret açığı ilk dört ayda arttı 2026-06-10 20:11:00 Ekinci “Trafik güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez” 2026-06-10 19:31:00 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 2026-06-10 18:57:00