Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026) Rusya "Avrupa ülkelerinin Ukrayna müzakere masasında yeri yok" Polonya'nın Krakov kentinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi öldü, 15 kişi yaralandı Ölen yıldızın etrafında ilk kez çift halkalı gezegen enkazı bulundu BM'den Gazze için acil kış hazırlığı çağrısı Güvenli sanılan plastik kimyasalı bebeklerin daha küçük doğmasına yol açabilir ABD, İran'ın nükleer programı hakkında bilgi verenlere 20 milyon dolara kadar ödül vadetti MotoGP Katar Grand Prix'sinde sprint yarışını Marc Marquez kazandı Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür" Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı" Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı Bas Attila Manizade, 10’uncu ölüm yıl dönümünde konserle anıldı Beyaz Saray yakınlarında Trump'ı tehdit eden silahlı zanlı yakalandı Nöbetçi eczaneler (7 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Bitcoin rekor kırdı!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Bitcoin rekor kırdı!
Reklam

Bitcoin, yükseliş trendini sürdürerek rekor bir seviyeye ulaştı ve 5 Kasım'daki Donald Trump zaferinden bu yana yüzde 50'den fazla değer kazandı. Dünyanın en büyük kripto para birimi, Asya piyasalarında bu sabah 106 bin doların üzerine çıktıktan sonra 104 bin 500 dolar civarına geriledi. Trump yönetiminin, kripto paralara Biden yönetiminden çok daha dostane yaklaşacağı düşünülüyor. ABD'nin seçilmiş başkanı Trump, geçtiğimiz perşembe günü, ülkede petrol rezervlerine benzer şekilde bir dijital para rezervi oluşturmayı düşündüğünü yineledi. Trump’ın kripto para ve yapay zekâ ekibindeki yeni isimler Bu ayın başında Trump, Silikon Vadisi girişimcisi David Sacks’i yapay zekâ (AI) ve kripto para danışmanı olarak atadı. Sacks, PayPal’ın eski yöneticilerinden ve Trump’ın danışmanlarından Elon Musk’ın yakın bir arkadaşı. Ayrıca, Trump, kripto paraları destekleyen bir isim olan Washingtonlu avukat Paul Atkins'i Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yeni başkanı olarak aday göstereceğini açıkladı. Mevcut SEC başkanı Gary Gensler ise geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada, Trump’ın 20 Ocak'taki göreve başlama gününde görevinden istifa edeceğini belirtti. Gensler, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başkan Biden'a bana bu inanılmaz sorumluluğu verdiği için teşekkür ediyorum. SEC, görevini korkusuzca yerine getirdi ve yasaları tarafsız bir şekilde uyguladı" dedi. Trump ve Gensler arasındaki gerginlik Trump, yeni yönetiminin ilk gününde Gensler’i görevden alma planını daha önce duyurmuştu. Gensler’in, kripto para şirketlerine karşı hukuki adımlar atması bazı çevrelerde tartışmalara yol açmıştı. Trump yönetiminin bu adımları, kripto paralara yönelik politikalarının piyasalarda daha olumlu bir algı yaratmasına neden oluyor. Bitcoin'in bu rekor seviyeye yükselmesinin arkasında, Trump’ın kripto paraya yönelik bu dostane politikalarının ve ekibine dâhil ettiği isimlerin büyük etkisi olduğu düşünülüyor.

Benzer haberler

Ekonomi
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinde 7 Kas 2026 19:58 ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı 7 Kas 2026 14:25 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) 6 Kas 2026 21:31 Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı 6 Kas 2026 20:56 KTAMS Ekim ayı açlık sınırını açıkladı 6 Kas 2026 15:08 Güney Kıbrıs’ta tüketiciler harcamalarını kısıtlıyor 6 Kas 2026 13:19 Orta Doğu’daki tanker saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti 6 Kas 2026 10:19 Borsalarda büyük düşüş 6 Kas 2026 09:24 Altında yüzde 5'lik ralli sonrası düşüş geldi 6 Kas 2026 08:54