"Bir süre sonra hırsızlık olayları yaşanmaya başlayacak"

Voice Kıbrıs Haber
TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli Meclis'te bütçe üzerine söz aldı.
Gazimağusa Belediyesi çalışanlarının aylardır maaş alamadığını ve büyük mağduriyet yaşadığını dile getiren Angolemli, belediyelerinin gelir-gider yapısıyla ilgili inceleme yapmak üzere Sayıştay’ı göreve çağırdı.
Bu yapılırsa diğer belediyelere de ibret olacağını söyleyen Angolemli, çalışanların maaş alabilmesi için gerekirse hükümetin maddi destek vermesi gerektiğini belirtti.
Angolemli, mevcut hükümetin 2022 bütçesini getirdiğini ancak yeni hükümetin bu bütçede mutlaka tadilat isteyeceğini dile getirdi.
Temel gıda maddelerinin başını alıp gittiğini, yerli üretimin desteklenerek temel gıda maddelerinin pahalanmasının önüne geçilebileceğini söyleyen Angolemli, çiftçiye muafiyetli renkli mazot verilerek girdi fiyatlarının düşürülebileceğini söyledi.
Angolemli, eşel-mobil sisteminin yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini de kaydetti.
Ülkede çok sayıda işçi ve öğrenci olduğunu, bunların çoğunun açlık çektiğini belirten Angolemli, bir süre sonra hırsızlık olaylarının yaşanmaya başlayacağını kaydetti.
Kiraların, emlak satışlarının İngiliz Sterlini üzerinden olduğunu, memurlar ve ücretlilerin ise Türk Lirası ile maaş aldığını söyleyen Hüseyin Angolemli, döviz yükseldiği için çok sayıda insanın bankalara borcunu ödeyemez noktaya geldiğini belirtti; ev, araba alım satımlarda ve kiralarda döviz kullanımının engellenmesini istedi.
Angolemli, Güney’den Kuzey’e alışveriş için bir akış olduğunu, geçişlerin kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.
Hastaneyi sürekli sel bastığını dile getiren Angolemli, ilgili bakanlıkların gereken adımları atması gerektiğini belirtti.
Ülkede ciddi altyapı eksiklikleri yaşandığını da örnekleriyle anlatan Angolemli, konuyla ilgili gerekli adımların atılmasını istedi.
TDP Milletvekili Angolemli, trafik kazalarının önüne geçebilmek için yollar ve altyapıyla ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de dile getirdi.
Eğitimin tehlikeye girmemesi için aşılamanın tamamlanmasının önemine işaret eden Angolemli, hem turizm hem eğitimde gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Angolemli, inşaat sektöründe de gerekli planlamanın yapılması gerektiğini dile getirdi.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Kıbrıs Türk Üniversite Öğrencileri Kongresi'nde uluslararası öğrenciler bir araya gelecek
İspanya için kriz büyüyor: Yüzlerce göçmen denizi yüzerek geçmeye çalışırken boğuldu
Güney Kıbrıs elektrik üretiminde sistem sınırına ulaştı
Usta oyuncu Can Kolukısa hayatını kaybetti
SpaceX roketinin Ay'a çarpmasına günler kaldı
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına seyahat uyarısı
Kontrolden çıkan minibüs ağaçlara çarptı: 5 kişi yaralandı!
Fransa'nın güneydoğusunda yangınlar nedeniyle 2 bini aşkın kişi tahliye edildi
Türkiye ve Irak arasında yeni petrol anlaşması


