Bir haftada 7 yangın!

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’de geçen hafta 7 yangın, 25 özel servis olayı meydana geldi.
İtfaiye Müdürlüğü tarafından yayımlanan 1-7 Eylül tarihlerini kapsayan rapora göre, belirtilen süredeki yangınlarda toplam zarar 590 bin TL oldu.
Yangınların muhtemel sebepleri; “elektriksel kısa devre, söndürülmeden atılan sigara izmariti, rüzgarın etkisiyle birbirine temas eden elektrik tellerinden düşen kıvılcımların kuru otları tutuşturması ve aşırı ısınma sonucu” olarak açıklandı.
Özel servis olayları ise; “yangına karşı tedbir alma, asansörde mahsur kalan ve trafik kazası sonucu araçta sıkışan şahısların kurtarılması, araçların motor bölümü ve ağaç üzerinde mahsur kalan kedilerin kurtarılması, denize düşen köpeğin kurtarılması, yol güvenliği sağlanması ve hayatını kaybeden şahısların adli soruşturma amaçlı hastaneye sevkinin sağlanması” şeklinde sıralandı.
Benzer haberler
Featured
Yapay zekanın yanlış ellere geçmesi varoluşsal tehlike yaratabilir
Dünyanın atmosferindeki su buharı seviyesi rekor kırdı: aşırı yağış riski artıyor
Trump’tan AB’nin Kanada hamlesine tarife tehdidi
Nijerya'da "bitkisel içecek" tükettikten sonra ölenlerin sayısı 49'a çıktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Eylül 2026)
Erhürman’dan seçim yasası açıklaması “Cumhurbaşkanlığı anayasal görevlerini yerine getirmekten kaçınamaz”
Borsa günü yüzde 2,95 değer kazanarak tamamladı
YKS ek yerleştirme süreci başladı
EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart"



