Binlerce Filistinli insani ve tıbbi bakımdan yoksun

Voice Kıbrıs Haber
Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki binlerce Filistinlinin insani ve tıbbi bakımdan mahrum kaldığını duyurdu.
Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, konuya ilişkin bilgi verdi.
Sözcü Basal, İsrail'in saldırılarının aralıksız devam etmesi nedeniyle 18 gündür çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını ve bunun da Gazze Şeridi'nin kuzeyinde binlerce Filistinliyi insani ve tıbbi bakımdan mahrum bıraktığını belirtti.
Basal, İsrail güçlerinin, 23 Ekim 2024'te Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sivil savunma ekiplerine saldırıp araçlarına el koyduğunu ve bunun da sivil savunma üyelerinin çoğunun Gazze Şeridi'nin merkezine ve güneyine kaydırılmasına neden olduğunu ve ayrıca üyelerinden 9'unun tutuklandığını dile getirdi.
Benzer haberler
Dünya
Rusya'dan Kiev'e hava saldırısı: 9 ölü, 28 yaralı
Tuna Nehri'nin su seviyesinde düşüş sürüyor
Fas'tan İspanya'ya geçen 53 bin düzensiz göçmen geri döndü
Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi"
Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik"
Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti
SpaceX roketinin parçası Ay'a çarpmak üzere
15 yaşında, 100 yıl hapis cezası aldı
Pakistan'da çığ düşmesi sonucu 10 dağcı kayıp


