Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Bıçaklı “Yeni belirlenen asgari ücreti reddediyoruz, resmi itiraz edeceğiz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Bıçaklı “Yeni belirlenen asgari ücreti reddediyoruz, resmi itiraz edeceğiz”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı, devlet ve işveren temsilcilerinin asgari ücretlileri açlığa mahkum ettiğini öne sürerek yeni belirlenen rakamı reddettiklerini ve itiraz edeceklerini açıkladı.

Bıçaklı yaptığı açıklamada, son döneme ülkede yapılan ciddi orandaki zamlarla halkın alım gücünün büyük oranda düştüğünü kaydederek buna rağmen asgari ücretlilere, Devlet Planlama Örgütü'nün belirlediği 4 aylık hayat pahalılığı oranı olan yüzde 11.12’nin altında, yüzde 7.5 oranında artış verileceğini belirtti.

Sendika olarak, anayasanın eşitlik ilkesinde aykırı olan bu uygulamayı asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Bıçaklı, “Reddediyoruz, yasal süre içinde resmi olarak yazılı itirazımızı yapacağız. Ayrıca bu çirkin ve kabul edilemez uygulamanın düzeltilmesi için her türlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.

Benzer haberler

Featured
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor 2026-06-07 20:46:00 Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı 2026-06-07 20:33:00 Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" 2026-06-07 20:10:00 Karaoğulları "Artık istifa edin" 2026-06-07 19:46:00 Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı 2026-06-07 19:40:00 ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti 2026-06-07 19:33:00 Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” 2026-06-07 18:17:00 Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı 2026-06-07 18:11:00