Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” PGM üniversitelere yönelik “Eşgüdüm ve Koordinasyon Toplantısı” düzenledi Bir haftada 58 trafik kazası meydana geldi “Geçit Yok” adlı belgesel gösterimi cumartesi akşamı yapılacak Nöbetçi eczaneler (22 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Beyarmudu 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında iki festivale ev sahipliği yapacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Beyarmudu 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında iki festivale ev sahipliği yapacak
Reklam

9. Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali ile 12. Beyarmudu Belediyesi Patates Kültür Sanat Spor Festivali 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında Beyarmudu’nda yapılacak. Festivaller Mustafa Taner Yalluri Stadı’nda yer alacak.

Belediyeleri Birliği'nde bu sabah  basın toplantısı düzenlenerek festivallerle ilgili bilgi verildi. Basın toplantısında Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek ile Festival Koordinatörü Süleyman Kutlu birer konuşma yaptı.

-Bebek

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek, halk dansları festivalinde Türkiye, Gürcistan, Meksika, Polonya, Filistin ve KKTC’den ekiplerin sahne alacağını,  kültür ve sanatın evrensel dilinin dostluk köprülerinin kurulmasını sağlayacağını kaydetti.

Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali'nin CIOFF ve Uluslararası Festivaller Birliği'ne üye bir festival olduğunu kaydeden Bebek,  festivalin dünyanın farklı yerlerinden halk dansları ekiplerini Beyarmudu'nda buluşturmaya devam ettiğini vurguladı.

Beyarmudu Patates festivalinde Türkiye ve KKTC’den sanatçıların konserlerine yer verileceğini anlatan Bebek, Beyarmudu Patates Festivali’nin temelinde  emek, üretim, esnaf ve alın teri bulunduğunu söyledi. Bebek, Beyarmudu’nun verimli toprakları ve patatesi sayesinde artık dünyada bir marka haline geldiğini de söyledi.

Ana sponsor EKTAM Ltd. ve tüm diğer sponsorlara teşekkür eden Bebek, kardeş Çorum Belediyesi’nden gelecek Mehter Takımı’nın da festivale yer alacağını söyleyerek, yoğun bir katılım bekledikleri festivallere tüm halkı davet etti.

-Kutlu

Festival Koordinatörü Süleyman Kutlu da festivallerin programı hakkında bilgi verdi.

Buna göre, 27 Temmuz Pazartesi Köprülü ve Güvercinlik’teki kortejle halk dansları festivali başlayacak ve halk dansları ekipleri ilk gösterilerini gerçekleştirecek.

28 Temmuz Salı günü ekipler Çayönü ve İncirli köylerinde gösteriler sergileyecek.

29 Temmuz Çarşamba günü Türkmenköy Düğün Salonundaki kültür buluşmasında misafir ülkeler kendi halk danslarını sahneleyecek, ülkeler kendilerine özgü lezzetleri tanıtacak.

30 Temmuz Perşembe günü 9. Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali Galası ile 12. Beyarmudu Belediyesi Patates Kültür Sanat ve Spor Festivalinin resmî açılışı yapılacak. Beyarmudu sınır kapısından başlayacak kortejin ardından halk dasları gösterileri sunulacak. Gecenin finalinde Grup Otantik eşliğinde Kıbrıs Gecesi yer alacak.

31 Temmuz Cuma günü 9. Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivalinin Kapanış Galası gösterilerinin ardından Arda Gündüz konser verecek.

1 Ağustos Cumartesi akşamı Cem Kafkas ve Beyarmudu Belediyesi TSM Korosu, ardından Murat Kekilli sahne alacak.

2 Ağustos Pazar Pazar akşamı ise Sıdıka Vaiz Orkestrası’nın ardından finalde sahne alacak Fatma Turgut konseri ile festival tamamlanacak.

Festival kapsamında ayrıca, futbol, tavla ve darts turnuvalarıyla, yemek yarışması da yapılacak.

Benzer haberler

Featured
Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) 22 Eyl 2026 21:49 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! 22 Eyl 2026 21:20 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07 Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” 22 Eyl 2026 20:29