Beşinci turda da seçilmeyen Töre, seçimi kazandığını söyleyerek oturumu kapattı!

Voice Kıbrıs Haber
Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafından Cumhuriyet Meclisi başkanlığı için aday gösterilen Zorlu Töre için dördüncü ve beşinci tur oylamada da salt çoğunluk sağlanamadı.
Dördüncü turda Töre için 25 kabul ve 24 ret oy kullanıldı.
Ardından beşinci ve son tur oylamaya geçildi.
Beşinci turda kabul oylarının ret oylarından fazla olması halinde Töre, seçimi kazanmış olacak.
Zorlu Töre için beşinci tur oylamada 25 ret, 23 kabul ve 1 de geçersiz oy kullanıldı.
Töre, oylama sonrasında tek aday olduğu için bu sonucun kendisinin Meclis başkanı seçildiği anlamına geldiğini belirterek, oturumu kapattı. Muhalefet milletvekilleri bu açıklamaya sözlü itiraz etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı basın mensuplarına açıklama yaparak yarın konu hakkında Başsavcılıktan yazılı görüş alınacağını dile getirdi. Arıklı’nın bu açıklaması üzerine muhalefet milletvekilleri ve Arıklı arasında da sözlü tartışma yaşandı.
Muhalefet milletvekilleri ise bu sonucun Başsavcılık’tan görüş istenmeye ihtiyaç duyulacak bir yönü olmadığını ifade ederek, sonucun çok açık olduğunu ve Töre’nin seçilemediği anlamına geldiğini belirtti.
Benzer haberler
Featured
Kahve makinesi yangına neden oldu
Çete üyelerine görülmemiş ceza: Bin 48 yıl hapis!
ABD'de "siklosporiyazis" vakalarının sayısı 18 bini aştı
Fas'tan İspanya'ya göçmen akını
Sterlin 64 TL'ye, Euro ise 55 TL'ye yaklaştı
Akaryakıt fiyatlarına zam yapıldı!
Merkezi Cezevi ile Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürlüğüne atamalar yapıldı
Borsa günü yüzde 1,55 değer kaybederek tamamladı
Dünya futbolunda büyük kriz: UEFA, FIFA'ya resti çekti


