Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip” Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Patlayan roket için kritik karar Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti! Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın” Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil” Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor? Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz” Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”
Dolar
Euro
Sterlin

Beş Kıbrıslı Rum’un Askeri Mahkeme’deki davası salı gününe ertelendi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Beş Kıbrıslı Rum’un Askeri Mahkeme’deki davası salı gününe ertelendi

“Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçlamasıyla tutuksuz yargılanan beş Kıbrıslı Rum bugün yeniden Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı. Savunmanın bir tanık dinlettiği dava 30 Eylül Salı gününe ertelendi.

Yargıç Tutku Candaş’ın huzurunda görüşülen duruşmada, avukatlar Uğur Çulhaoğlu ve Öncel Polili de hazır bulundu.

Duruşmada, Bilgisayar Mühendisleri Odası Başkanı Togan Çakmak savunma adına tanık olarak dinlendi.

Sanıkların muhaceret işlemlerini gösteren emare hakkında teknik değerlendirmede bulunan Çakmak, excel dosyalarına ilişkin, “Veri bütünlüğü sağlandığını söyleyemem, verinin bütün olduğuna dair yemin veremem. Delilde eksiklik de var diyemem, tam da diyemem” şeklinde konuştu.

Savcı ise, verilerin tam ve bütün olduğunu kaydetti.

Savcının sorularına da yanıt veren Çakmak, polis tarafından kullanılan veri tabanını görmeği için hakkında bilgi sahibi olmadığını, kullanılan yazılım üzerinde inceleme yapmadığını dile getirerek, buna karşın her türlü yazılımı okuyabilme, açığını bulabilme ve düzeltme yapabilme yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği eğitimi, İngiltere’de ise master eğitimi aldığını dile getiren Çakmak, 15 yıldır veri tabanıyla ilgili çalıştığını belirtti.

Savcı ise, tanığın, Bilgisayar Mühendisi olsa da veri tabanı konusunda uzman olmadığı iddiasını dile getirdi.

Dava, savunmanın ikinci tanığını hazır edebilmesine olanak sağlama adına salı gününe ertelendi.

 

Benzer haberler

Featured
Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) 2026-06-14 08:33:00 Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi 2026-06-13 21:45:00 Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-13 21:37:00 Patlayan roket için kritik karar 2026-06-13 21:32:00 Sevgi Atailer için acil kan aranıyor! 2026-06-13 20:46:00 İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir" 2026-06-13 20:23:00 Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı 2026-06-13 20:15:00 Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu 2026-06-13 20:09:00 KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi 2026-06-13 20:05:00