Berova "Amaç eğitimde eşitliği ve hakları korumaktır"

Voice Kıbrıs Haber
Bakanlar Kurulu Sözcüsü ve Maliye Bakanı Özdemir Berova da, Disiplin Değişiklik Tüzüğü konusuna değinerek, bu düzenlemenin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve ayrımcılığı önlemek amacı taşıdığını vurguladı.
Bakanlar Kurulu Sözcüsü ve Maliye Bakanı Özdemir Berova, TV2020 kanalında, “Ortaokullar ile Ortaöğretim Kurumları İçinde ve Dışında Uyulacak Kurallar ve Disiplin Değişiklik Tüzüğü” hakkında açıklamada bulundu.
Özdemir Berova, tüzük değişikliğine giden sürecin, İrsen Küçük Ortaokulu’nda bir öğrencinin başını örttüğü gerekçesiyle sınava alınmamasıyla başladığını, bu olayın ardından Bekirpaşa Lisesi’ne de yansıyan bir gerilim yaşandığını anımsattı.
Berova, sorunun büyümesinde sendika yöneticilerinin etkisine dikkati çekerek, daha önce sorun edilmeyen bir konunun bir anda gündem haline getirilmesinin toplumsal tansiyonu yükselttiğini söyledi.
Yaşanan gelişmelerin ardından Eğitim Bakanlığı’nın ve hükümetin devreye girdiğini, siyasi partiler ve sendikalarla uzlaşı masası kurmak için büyük çaba sarf ettiklerini hatırlatan Berova, “Hükümet, uzlaşma
sağlamak adına büyük bir iyi niyetle çalıştı. Ancak sendika yöneticileri ne Meclis’teki toplantılarda, ne de diğer temaslarda uzlaşı yönünde herhangi bir adım attılar” ifadelerini kullandı.
Bakanlar Kurulu Sözcüsü ve Maliye Bakanı Berova, Disiplin Tüzüğü’nün zaten var olduğunu, fakat yaşanan süreç ve sendikaların uzlaşmaz tavrının değişiklik ihtiyacını doğurduğunu dile getirdi.
Bakan Berova, bu düzenlemenin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve ayrımcılığı önlemek amacı taşıdığını belirtti.
İki öğretmen sendikasının ve bazı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Lefkoşa’da düzenlenen eylemlere de değinen Berova, kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini dile getirdi.
Berova, “Gerçeği yansıtmayan algılar oluşturulmaya çalışıldı. Bu noktada hükümetin görevi, vatandaşların haklarını ve özgürlüklerini savunmak ve doğru bilgiyle kamuoyunu aydınlatmaktır” dedi.
Kaynak: BRT
Benzer haberler
Featured
Küresel piyasalarda önümüzdeki hafta gözler ABD'de açıklanacak önemli verilere çevrildi
İran Hürmüz için sunduğu şartlara yanıt bekliyor
Stefanu “Müzakere zemini değişemez”
Trafikte bin 362 sürücüye yasal işlem...
Karlıtaş "Kırsal turizm desteklenmeli... Başka Kıbrıs yok"
Reynar “Suç iddiasını Bakanlar Kurulu değil, mahkeme karara bağlamalı”
Ertuğruloğlu “İzolasyonların sonlandırılması için cesur adımlar bekliyoruz”
Hristodulidis “New York'a götürdüğü fikirleriyle geri döndü"
Kaçak yaşamla mücadele çerçevesinde 14 kişi tutuklandı!



