Bengihan "Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası revize edilmeli"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilen Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası’nın basın özgürlüğünü güvence altına alacak şekilde revize edilmesini istedi.
KTAMS ve KİEF Başkanı Güven Bengihan, yazılı açıklamasında, KTAMS olarak hukukun üstünlüğü, adil yargılanma hakkı ve basın özgürlüğünün, birbirinden ayrılmaz temel demokratik değerler olduğuna inandıklarını vurguladı.
Bengihan, Meclis Genel Kurulu’ndan oy çokluğuyla geçen Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası’nda hükümetin amacının, “kişi hak ve özgürlüklerini korumaktan ziyade, kendi yolsuzluklarını haberleştirenleri cezalandırmak” olduğunu savundu.
Bengihan, yasada “Masumiyet Karinesinin İhlali” başlığı altında getirilen düzenlemelerle gazetecilik faaliyetlerinin hapis cezası tehdidi altında bırakılmasının, insan hakları ile basın özgürlüğü arasında bulunması gereken hassas dengeyi zedelediğini belirtti.
Bu düzenlemenin, ülkede kamu gücünü kullanan bazı siyasilerin yolsuzluk, usulsüzlük ve görevi kötüye kullanması gibi durumlarda şeffaflığı ortadan kaldıracağını savunan Bengihan, bu yönüyle sadece basın özgürlüğünü zedelemekle kalmayıp, halkın doğru bilgiye erişim hakkını da kısıtlayacağını ileri sürdü.
Yasanın yürürlüğe girmesi halinde demokratik değerlerin zarar göreceğini ve kamuoyunun doğru bilgiye erişim hakkının kısıtlanacağını savunan Bengihan, yasanın, basın özgürlüğünü güvence altına alacak şekilde revize edilmesini istedi.
Benzer haberler
Featured
Haspolat'ta feci iş kazası: 20 yaşındaki işçi ağır yaralandı!
Holguin’den New York’taki görüşmelere ilişkin açıklama
Düğün salonunda rahatsızlanan kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı!
Nöbetçi eczaneler (27 Eylül 2026)
ABD ve Çin'den 30 milyar dolarlık tarife uzlaşısı
İspanyollar konut krizine karşı Madrid'de meydanlara indi
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, İİT Genel Sekreteri Ahmed ile bir araya geldi
En son hava durumu tahminleri (27 Eylül 2026)
Cumhurbaşkanı Erhürman "2+1 toplantısı ortadan kalktı"



