Bener Hakkı Hakeri büstünün bakımı yapıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Lefkoşa Yiğitler Burcu Parkı Zahra Sokak’ta yer alan Bener Hakkı Hakeri büstünün bakımı, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapıldı.
KAÜ’den yapılan açıklamaya göre; gazeteci, araştırmacı, tarihçi, şair ve yazar Bener Hakkı Hakeri’nin heykeli 13 Ekim 2014 tarihinde Lefkoşa Yiğitler Burcu’na yerleştirilmiş ve bir yıl sonra uğradığı saldırıda kırılıp parçalanmıştı. Sanatçı Sevcan Çerkez’in yeniden yaptığı heykel aynı yere yerleştirilmişti. Heykel uzun yıllardır sorunsuz bir şekilde yerinde duruyor.
Ancak dış etkenlerden kaynaklanan dokusal tahribatların Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından tespit edilmesinin ardından gerekli yerlerle bağlantıya geçilerek restorasyon için izin alındı.
Heykelin bakım ve restorasyonunu KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Şenol Özdevrim üstlendi.
Özdevrim’in önderliğindeki ekip tarafından restorasyonu; 15 gün süren çalışma, temizlik, üç aşamalı boyama işlemiyle birlikte heykelin güvenli bir şekilde tekrardan yerine monte edilmesiyle son buldu.”
(TAK) Benzer haberler
Featured
Yılmaz “Hastaneler ortak hedeflerimizin, sarsılmaz iş birliğimizin güçlü birer nişaneleridir”
Üstel “Söz uçar, eser kalır sözünden yola çıktık ve eserlerimizle ülkemize mühür vurduk”
Girne ve Güzelyurt devlet hastaneleri eş zamanlı olarak açıldı
Sağanak yağışlı hava sürecek
Elma ve semizotları imha edildi, börülce menşeine iade edilecek
Uzun, Kıb-Tek'deki hurdalarla ilgili iddiaları yanıtladı "Açık artırmalar şeffaf şekilde yapıldı"
Nöbetçi eczaneler (2 Ekim 2026)
“Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor
Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…”



