Bellapais İlkbahar Müzik Festivali devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber
Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği'nin Turizm ve Kültür Bakanlığı, Deniz Plaza, Bellapais Gardens ve Kybele katkılarıyla bu yıl 21.sini gerçekleştirdiği Bellapais İlkbahar Müzik Festivali’nde, 25 Nisan Cumartesi akşamı Kıbrıslı Türk besteci Ali Hoca'nın “Kuzey Kıbrıs’ta 25 Gizemli Tarihi Yer” başlıklı Op.76, Piyano için Fantezi Suiti’nin Kıbrıs prömiyeri yer alacak.
Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nden verilen bilgiye göre, Piyanist Hande Dalkılıç tarafından Dünya prömiyeri 12 Nisan 2025'te Boston'da (ABD) gerçekleştirilen Ali Hoca'nın "Kuzey Kıbrıs'ta 25 Gizemli Tarihi Yer" başlıklı Op.76 Piyano için Fantezi Suiti, ilk kez Kıbrıs'ta yine Piyanist Hande Dalkılıç tarafından festival çerçevesinde Bellapais Manastırı'nda seslendirilecek.
Performans Manastırın duvarlarına yansıtılacak “25 Gizemli Tarihi Yerin” görüntüleri eşliğinde sanatseverlerle buluşacak.
Girişin 600 TL olacağı konser için biletler Lefkoşa Deniz Plaza, Girne Deniz Plaza, Bellapais Bilet Ofisi ve Konser Girişinden veya online olarak Gişekibris.com ve Kibrisbiletcim.com üzerinden sağlanabilecek.
Festival, 28 Nisan Salı akşamı “Oda Müziğinde Üç Renk” konseri ile devam edecek.
Benzer haberler
Featured
Bulgaristan'da sandık çıkış anketlerine göre Yotova seçimi önde götürüyor
ABD'de maç sonrası stadyum yakınındaki silahlı saldırıda bir kişi öldü, 8 kişi yaralandı
Trump'ın, Epstein'le bağına ilişkin haber yapan WSJ'ye açtığı davaya bir ret daha
Cyprus Mail’den Hristodulidis'in Maraş önerisine eleştiri "Gerçekçi değil"
Bolivya'da El Nino'ya karşı acil durum ilan edildi
Galatasaray'da istifa krizi: Metin Öztürk'ün ardından Abdullah Kavukcu da istifa etti
YSK "YSK tüm siyasal partilerle adaylara eşit mesafede oldu ve yasal kuralları uyguladı"
Trafikte ihlaller bitmiyor: 357 sürücü rapor edildi, 2 sürücü tutuklandı
Büyük Av'ın ilk gününde 1 kişi yaralandı




