Bellamy “Avrupa’nın elinde kayıplar konusunda Türkiye’ye baskı yapacak araçlar mevcut”

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Kayıpları Raportörü François-Xavier Bellamy, Avrupa’nın elinde kayıplar konusunda Türkiye’ye baskı yapmak için gereken araçların bulunduğunu söyledi.
Fileleftheros gazetesine röportaj veren Bellamy, kayıpların akıbetinin belirlenmesi, gerçeğin ortaya çıkması ve 1974’ten beri yakınlarına ne olduğuyla ilgili en ufak bir bilgisi bulunmayan kayıp yakınlarının ruhunun huzura ermesi için, eldeki tüm kaynakların değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Habere göre Bellamy, zamanın çok önemli olduğunu ve sevdiklerine ne olduğunu bilme hakkı bulunan kayıp yakınlarının acısının, basit açıklamalarla geçiştirilemeyeceğini belirtti.
Bellamy, yıl sonuna doğru adayı ziyaret ederek kayıp yakınları ve yetkililerle görüşmeyi planladığını da söyledi.
Benzer haberler
Dünya
İspanya'daki iki hızlı trenin çarpıştığı kazada ölü sayısı 46'ya yükseldi
Kalbi atmasına rağmen morgda bırakılan bebek engelli kaldı
İspanya'daki hızlı tren kazasında en az 10 kişi hayatını kaybetti
İklim değişikliği küresel sağlık acil durumu: Lancet raporu tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi
Artan yakıt maliyetleri lüks yolcu gemisini vurdu: Kamboçya'da mahsur kaldılar
New York'taki müzayedede Nanotyrannus iskeleti 47,3 milyon dolara satıldı
İsrail seçimlerinde neler oluyor? İşte 3 senaryo
İran'a yeni saldırı olacak mı? Trump seçimlerden sonrasını işaret etti
Neil Young Trump'a dava açtı




