Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

BBC yaklaşık 2 bin kişiyi işten çıkaracak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
BBC yaklaşık 2 bin kişiyi işten çıkaracak
Reklam

BBC, "ciddi finansal baskılarla" başa çıkabilmek amacıyla çalışanlarının yaklaşık 10'da birine denk gelen bin 800 ile 2 bin arasındaki iş pozisyonunu sonlandıracağını açıkladı. İngiliz yayın kuruluşu, önümüzdeki iki yıl içinde 500 milyon sterlin tutarında tasarruf yapmayı hedefliyor. Geçici Genel Müdür Rhodri Talfan Davies, bu süreçte bazı kanal veya servislerin tamamen kapatılma ihtimalini dışlamadı. Davies, BBC Radio 4'ün Media Show programında yaptığı açıklamada, 500 milyon sterlin ölçeğindeki bir tasarrufun kaçınılmaz olarak zor seçimleri beraberinde getireceğini belirtti. Servislerin nasıl etkileneceğine dair ayrıntıların bu yılın ilerleyen dönemlerinde paylaşılacağını kaydeden Davies, önümüzdeki birkaç ay boyunca radyo, televizyon ve çevrim içi hizmetlere zarar vermeden bu değişikliklerin nasıl yapılacağı üzerinde çalışacaklarını ifade etti. Artan maliyetler ve azalan gelirler Çalışanlara gönderilen e-postada, kurumun maliyetleri ile gelirleri arasındaki farkın giderek açıldığına dikkat çekildi. Bu durumun nedenleri arasında yüksek prodüksiyon enflasyonu, televizyon ruhsat ücreti (licence fee) ve ticari gelirler üzerindeki baskı ile küresel ekonomideki dalgalanmalar gösterildi. Tasarruf tedbirleri kapsamında işe alım, seyahat, yönetim danışmanlığı ve konferans katılımı gibi harcamalara da sıkı kontroller getirildi. Sendikalardan sert tepki Yayıncılık sendikası Bectu'nun başkanı Philippa Childs, bu büyüklükteki kesintilerin iş gücü ve kurumun tamamı için yıkıcı olacağı uyarısında bulundu. Childs, hükümetin 2027 sonunda yenilenecek olan Kraliyet Beratı (Royal Charter) sürecinde BBC'nin finansmanını daha güvenli ve uzun vadeli bir yola sokması gerektiğini vurguladı. Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) Genel Sekreteri Laura Davison ise işten çıkarma planlarını "acımasız" olarak nitelendirdi. Davison, yıllardır süregelen bütçe kısıtlamalarının kurumun kaliteli gazetecilik ve programcılık yapma yeteneğini ciddi şekilde zayıflattığını belirtti. BBC'nin yaklaşık 21 bin 500 tam zamanlı çalışanı bulunuyor. Kurumda 18 Mayıs tarihinde yeni Genel Müdür Matt Brittin'in göreve başlaması bekleniyor.

Benzer haberler

Dünya
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi 27 Eki 2026 15:56 AB, dış ülkelerden gelen paketlerden ek ücret alacak 27 Eki 2026 14:52 ABD'de okullarda tablet tartışması büyüyor 27 Eki 2026 13:59 İsveç hükümeti güvenlik nedeniyle ChatGPT ve Claude kullanımını yasakladı 27 Eki 2026 11:27 ABD'deki Kongre ara seçimleri yaklaşırken anketlerdeki tablo netleşiyor 27 Eki 2026 11:10 Rusya, Ukrayna'da Herson yönünde geçici ateşkesi başlattı 27 Eki 2026 10:16