"Bazı önemli hususlarda eksikler tespit edildi"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Antik Liman bölgesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.
Belediyeden verilen bilgiye göre, Şenkul’a belediye meclis üyeleri ve üst düzey belediye yöneticileri eşlik etti. Şenkul, bölgede yapılan incelemelerde bazı önemli hususlarda eksiklerin tespit edildiğini kaydetti.
Girne Belediyesi’nin, Girne Antik Liman projesinin dışında bırakılmasının kabul edilemez bir husus olduğunu kaydeden Şenkul, bu noktada ivedi şekilde yol haritası belirlemek üzere Turizm Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.
-“Projenin 30 Mayıs’ta tamamlanması adına buradayız”
Girne Antik Liman bölgesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarında ciddi eksikliklerin tespit edildiğini aktaran Şenkul, projenin takip edilmesi adına Girne Belediyesi teknik personellerinden birisinin, proje bitimine kadar bölgede görevlendirilmesi kararı aldıklarını belirtti.
Bölgede gerçekleştirilen ilk temaslarda, projenin sağlıklı bir şekilde son bulması adına Girne Belediyesi olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarının altını çizen Şenkul, “Söz verdiğimiz gibi projenin bitiş tarihi olan 30 Mayıs’ta tamamlanması adına buradayız” dedi.
Girne Antik Limanı Yenileme Projesi, proje koordinatörlüğü ile yarın bir toplantı yapmayı planladıklarını belirten Şenkul, toplantıda tespit edilen eksikler ile yapılması gerekli görülen işlerin ortaya konacağını belirtti.
Öte yandan Şenkul, tüm Antik Liman esnafının ise 9 Ocak Pazartesi günü Girne Belediyesi’nde gerçekleştirilecek ayrı bir toplantıya davet edileceğini kaydederken, gerçekleştirilecek olan toplantıda esnafla birlikte yol haritası belirleneceğini vurguladı.
Şenkul, “Girne Antik Liman projesi yapılıyor ve Girne Belediyesi bunun dışında kalıyor, bizim belediyecilik anlayışımızda bunun yeri yoktur.” dedi.
Benzer haberler
Featured
Nöbetçi eczaneler (17 Ekim 2026)
Aracın çarptığı 25 yaşındaki kadın ağır yaralandı
Pile Barış Festivali bu akşam liderlerin katılımıyla yapılacak
Aytaç Hızlı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor
Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor”
Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026)
Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim”
Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı”



