Baybars “KKTC tarihinde olmadığı kadar değerler erozyonu yaşandı"

Voice Kıbrıs Haber
Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars Meclis'te yaptığı konuşmada, bütçe hakkında söz alarak, hastanelerin neden tamamlanamadığını sordu. Baybars’ın sorusuna yanıt veren Maliye Bakanı Özdemir Berova, iç donanımın Türkiye tarafından sağlanacağını kaydederek, donanımın gelmesini beklediklerini kaydetti. Berova, Girne Hastanesi’nin yüzde 99 hazır olduğunu belirtti.
Baybars, bugün konuşulması gerekenin bütçe olmadığının herkes tarafından bilindiğini savunarak, konuşulması gerekenin “bütçe açığı değil yönetim açığı, kaynak yetersizliği değil ahlaki yetersizlik” olduğunu söyledi.
“KKTC tarihinde olmadığı kadar değerler erozyonu yaşandığını” ileri süren Baybars, bunun sadece mali olmadığını, ahlaki ve kurumsal da olduğunu savundu.
“Haksız istihdamlar, hukuksuzluklar, yandaşlara aktarılan kaynaklar” hakkında açıklama yapılmadığı eleştirisinde bulunan Baybars, “Her şey yolundaymış imajı” verilmeye çalışıldığını ancak ülkede hiçbir şeyin yolunda olmadığını ifade etti.
Baybars, soruşturma sürecinde aklanılsa bile toplumda “yolsuz, hukuksuz hükümet algısı” oluştuğunu, bunun da devlete olan güvenin sarsılmasına neden olduğunu savundu.
“Yaşanılanların devleti yönetemeyen hükümetin yarattığı bir çöküş olduğunu” iddia eden Baybars, “Hiç değilse güven duygusunu geri kazanmak için çıkın iddiaları açık yüreklilikle cevaplayın.” dedi.
Benzer haberler
Featured
Ormanlık ağaçlandırma alanında korkutan yangın: 30 dönümlük alan kül oldu!
Guterres "Kıbrıs ziyaretim, çözüm arayışının her zamankinden daha acil olduğunu gösterdi"
Hamas "Gazze'de kapsamlı ateşkes anlaşmasını kabul ettik"
Ceuta'da düzensiz göçmen krizi: En az 18 kişi hayatını kaybetti
Döviz piyasalarında günün son rakamları (31 Temmuz 2026)
Üstel'den 5 yaş üstü araçlar için net mesaj "Af uzatılmayacak"
Taçoy “AB’nin durması gereken nokta sorgulanmalı”
Borsa günü yüzde 1,24 değer kazanarak tamamladı
CTP Gençlik Örgütü Lefke İlçesi’nde yeni dönem


