Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Başman "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Başman "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar"
Reklam

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Başman, kamu çalışanlarından geri ödeme olmaksızın kesinti yapılması yönündeki açıklamalarına gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Başman, "gerçekler maalesef acıdır ve acıtır, doğru söyleyeni de dokuz köyden kovarlar. Bugün yaptığım açıklamamdan ötürü özellikle kamu çalışanı bazı kişilerden bayağı ve bir çoğu seviyesiz eleştiriler aldım, önemli değil çünkü söylediklerimde yanlış yok ve söylediklerimin yüzde yüz arkasındayım." dedi.

Başman'ın açıklaması şu şekilde:

"Gerçekler maalesef acıdır ve acıtır, doğru söyleyeni de dokuz köyden kovarlar. Bugün yaptığım açıklamamdan ötürü özellikle kamu çalışanı bazı kişilerden bayağı ve bir çoğu seviyesiz eleştiriler aldım, önemli değil çünkü söylediklerimde yanlış yok ve söylediklerimin yüzde yüz arkasındayım. Gerçek nedir biliyormusunuz! Devletimizin toplam yıllık bütçesinin yüzde 87'lik gider kısmı kamu maaşları. Öteki gerçek ne biliyormusunuz, Devletimizin kasası şu anda maalesef bomboş. Kısaca Devlet kararı ile evinde oturtulan özel sektör çalışanlarına ve kapatılan işyerlerine aktaracak bir kuruşluk bile kaynak yok.

Öte yandan Devletin yasağından ötürü evinde oturan ve mesai yapmayan kamu çalışanları ise tam maaşını alıyor. Şimdi hep beraber bir örnek üzerinde düşünelim, KKTC'de sigortalı çalışan 2 insan Devlet kararıyla evinde oturtuluyor, bunlardan 1'i kamu çalışanı olduğu için kesintisiz tam maaş alıyor, diğeri ise özel sektörde ve gücü olmayan bir şirkette çalıştığı için evinde aç oturup destek bekliyor, sizce bu adalet mi? Devlete böyle günlerde ihtiyaç var ve/fakat Devlet'in kaynağı yok hatta bankalara ciddi borcu olduğu bilinen bir gerçek, ama evinde aç bir şekilde oturtulmak zorunda bırakılan insanlara da destek vermek zorunda, sizce nasıl kaynak yaratabilir? Keşke bu sorunun cevabı Devletimiz çok güçlü herkese yeterince detek verebilir olsa, ama maalesef öyle değil.

Yine söylüyorum, Devlet'in şu anda kamu maaşlarından kesinti yapıp evinde sıkıntılı bir bekleyiş içerisinde oturan insanlara bu şekilde destek vermekten başka şansı maalesef yok. Ha bunu sonra iade edecek gücü var mı veya iade eder mi etmez mi bu Devlet'in bileceği iş... Bu arada şunun da altını çizmekte fayda var, bu kesintilerin evinde oturan kamu çalışanlarından yapılması da elzem, yani mesai yapan çalışanlardan kesinti yapılmaması hatta ek mesai yapan özellikle sağlık çalışanlarına ek mesai verilmesi de ayrıca şart.

Kendi Şirketimden örnek verecek olursam, biz aktif çalışanlarımızın maaşlarını bir tamam, Devlet kararı ile evinde oturtulan çalışanlarımızı ise oturdukları süre için asgari ücretle ödüyoruz, bugüne kadar her zaman ve her şartta çalışanlarımızın yanında ve onlarla omuz omuza olduk ve olmaya devam edeceğiz. Ayrıca, geçtiğimiz pandemi döneminde de Şirket olarak yaptığımız sosyal yardımların da (ki yapılan yardımları bugüne kadar reklam malzemesi de yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız) detaylarını tüm Belediyelerden isteyen herkes öğrenebilir. Bu arada Devlet'e bir kuruş borcumuz da yok, şayet borcunu geciktiren ve/veya vergi kaçıran Şirketler de var ise bunlara da en büyük cezanın verilmesi her şeyden önemli. Son olarak şunu belirtmek isterim ki, eleştirilere her zaman açık olmakla birlikte, yakışıksız ve seviyesiz eleştiri yapanları da kaale almam, "Ne demişler, laf önemlidir ancak kimden çıktığı daha önemlidir, bir de yarası olan gocunur".

Tüm arzum, Devlet'in farklı kaynaklar yaratarak, en azından bu zorlu süreçte kamu ve özel sektör çalışanlarını ayni kefeye koyması ve eşit seviyede destek vermesidir.. Sağlıkla kalın!"

Voice of the Island

Benzer haberler

Featured
Neil Young Trump'a dava açtı 27 Eki 2026 21:56 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) 27 Eki 2026 21:44 Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu 27 Eki 2026 21:20 Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı 27 Eki 2026 20:59 UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı 27 Eki 2026 20:03 Borsa günü yatay seyirle tamamladı 27 Eki 2026 19:59 Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” 27 Eki 2026 19:54 UBP 50 milletvekili adayını açıkladı 27 Eki 2026 19:31 Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” 27 Eki 2026 19:23