Basın-Sen “Avukat Murat Metin Hakkı’nın yanındayız”

Voice Kıbrıs Haber
Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Avukat Murat Metin Hakkı’nın yanında olduğunu belirtti.
Basın-Sen Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki demokrasi ve özgürlüklerin gün geçtikçe geriye gittiği savunularak, “Bu hem ürkütücü hem de gelecek adına endişe verici bir durumdur” denildi.
Açıklamada, “Avukat Murat Metin Hakkı’nın gözaltına alınması, ofisinin aranması ve kelepçeli bir şekilde mahkeme çıkartılmasının, ülke demokrasisi ve toplumsal özgürlüklere sürülen kara bir leke olarak tarihte yer alacağı” kaydedildi.
İnsan hakları ile evrensel haklarının hiçe sayıldığı öne sürülen açıklamada, “Beş Kıbrıslı Rum’un dayanaksız sebeplerle önce tutuklanması ardından da aylarca insan hakları ayaklar altına alınarak tutsak bir şekilde yargılanmasıyla başlatılan bu süreç kısasa kısas zihniyetiyle yürütülmektedir.. Bu oyuna son verilmeli” denildi.
Açıklamada, suçu ispatlanmamış insanların kelepçeli bir şekilde mahkeme getirilmesine de dur denilmesi gerektiği kaydedildi.
Benzer haberler
Featured
Keçeli "Guterres’in Kıbrıs meselesiyle ilgili ortaya koyduğu çabaları takdirle karşılıyoruz"
Bilim insanları beyin hızında çalışan çip geliştirdi
BMW, yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkaracak
Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Temmuz 2026)
Güney Kore'de son 122 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar açıkladı
Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Ayluga Araştırması: Halkın yüzde 90'ı korunmasını destekliyor, kente kazandırılmasını istiyor
CTP "İlerleme kaydetmek için önemli bir fırsat penceresi açıldı"


