Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Barut’a 9 yıl, Ünsal’a ise 5 yıl 6 ay hapis!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Barut’a 9 yıl, Ünsal’a ise 5 yıl 6 ay hapis!

(Kamalı Haber)- Girne Limanı’nda 21 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen Kaptan Köşkü operasyonunda ele geçirilen 2 kiloya yakın Methamphetamine türü uyuşturucu ve 9 adet silahı ülkeye ithal eden gemi kaptanı Akın Barut ve gemi çalışanı Ahmet Ünsal hakkındaki dava karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen karar oturumunda sanıklar hakkındaki kararı Yargıç Temay Sağer okudu. Yargıç, sanıkların 2 Aralık 2021 tarihinde Girne Turizm Limanında, yetkili makamdan ruhsatları olmaksızın, deniz yolu ile KKTC'ye, 1 Kilo 936 gram 670 miligram ağırlığında Methamphetamine türevi etken madde içeren uyuşturucu ithal ettiklerini söyledi. Yargıç, sanık Akın Barut’un 1 Ağustos 2021’de Girne Limanından 500 gram daha ülkeye Methamphetamine ithal ettiğini açıkladı. Yargıç, Barut’un 500 gram Methamphetamine verme suçunu da işlediğini belirtti. Yargıç, her iki sanığın ülkeye 9 adet silah ithal ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının mahkemelerin gündeminde oldukça geniş yer kapladığına değinen Sağer, 3 davadan birini uyuşturucu suçlarının oluşturduğunu açıkladı. Yargıç, uyuşturucu ithal suçlarının ülkedeki uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına büyük bir sekte vurduğunu dile getirdi. Yargıç Sağer, sanıklardan Barut’un Girne Turizm Limanı’ndan birkaç kez uyuşturucu ve silah ithal ettiğine değinerek, limanda güvenliğin artırılması gerektiğini belirtti ve yetkililere çağrıda bulundu. Sağer, limandaki güvenliğin artırılması için teknolojiden faydalanılması gerektiğini de belirtti. Sanıkların suçtaki rollerine göre değerlendirme yaptıklarını ifade eden Sağer, Ahmet Ünsal’ın Akın Barut’un talimatıyla hareket etmiş olmasını, ithal suçunu bir kez işlemesini değerlendirerek, daha az ceza vermeyi uygun gördüklerini söyledi. Sağer, Barut’tan birden fazla ülkeye uyuşturucu ithal etmesini aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Sağer, Barut’u 9 yıl, Ünsal’ı ise 5 yıl 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.  

Benzer haberler

Featured
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı 2026-06-14 13:41:00 Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! 2026-06-14 13:32:00 Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı 2026-06-14 13:28:00 Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" 2026-06-14 12:51:00 Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 “Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00