Barış masasında ilk uzlaşma: En büyük esir takası gerçekleştirilecek

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye-Rusya-Ukrayna toplantısı, İstanbul'da yapıldı. Bu, Mart 2022'den bu yana Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen ilk doğrudan görüşme oldu.
BAKAN FİDAN: BUGÜN DÜNYA BARIŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜNDÜ
İstanbul'daki görüşmeler tamamlanmasının ardından heyetler ülkelerine dönüyor.
Bakan Fidan, görüşmelerin ardından sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:
"Bugün, dünya barışı için önemli bir gündü. Yoğun diplomatik çabalar sonucunda, Rusya ve Ukrayna heyetleri İstanbul’da, Türkiye’nin kolaylaştırıcılığında bir görüşme gerçekleştirdiler.
Toplantının neticesinde, güven artırıcı bir önlem olarak her iki ülkeden biner kişinin takas edilmesi konusunda anlaştılar.
Ayrıca ateşkese ulaşılmasını mümkün kılacak koşulların yazılı şekilde karşı tarafla paylaşılması hususunda mutabık kaldılar.
Taraflar tekrar bir araya gelmek konusunda da prensipte anlaştılar.
Türkiye olarak Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışa ulaşılmasını mümkün kılacak her türlü çabayı sergilemeye devam edeceğiz"
ZELENSKİ: RUSYA ATEŞKESİ REDDEDERSE AĞIR YAPTIRIMLAR GETİRİLMELİ
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Arnavutluk'ta konuştu.Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Arnavutluk'ta konuştu.
Zelenski, İstanbul'daki görüşmelerin sona ermesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Ukrayna barış için süratle atılacak adımlara hazır" dedi.
Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi kapsamında Arnavutluk'ta olan Zelenski, Rusya ateşkesi reddederse ağır yaptırımlar getirilmesi gerektiğini söyledi.
RUS HEYETİNDEN İLK AÇIKLAMA
İstanbul barış görüşmelerinin ardından konuşan Rus heyetinin başkanı Medinskiy, “Önümüzdeki günlerde bin kişiye bin kişilik büyük bir esir takası yapılacak” sözleriyle Ukrayna heyetinin açıklamasını doğruladı.
Medinskiy, açıklamasında, “Müzakerelerde elde ettiğimiz sonuçlardan genel olarak memnunuz ve temasları sürdürmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Medinskiy, "Rusya ve Ukrayna, olası ateşkese yönelik bakışlarını ayrıntılı olarak sunacak, ardından müzakereler devam edecek” dedi.
UMEROV: RUSYA'YLA ESİR TAKASI KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI
Umerov, bugün İstanbul'daki görüşmelerde Ukrayna heyetine başkanlık etti. Umerov, bugün İstanbul'daki görüşmelerde Ukrayna heyetine başkanlık etti.
Ukrayna basınına yansıyan haberlere göre, Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Rusya ve Ukrayna'nın her iki taraftan da biner asker serbest bırakılacak şekilde esir takasında anlaştığını açıkladı. Rus heyeti de esir takasını doğruladı. Takasın gerçekleşmesi halinde bu, savaşın başından bu yana yapılan en büyük esir takası olacak.
Heyetlerin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki temasları da görüştüğünü belirten Umerov, İstanbul'daki görüşmelerde ateşkesin de masya yatırıldığını anlattı.
Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


