Barbaros gemisinin MEB yolunda olduğu iddiası

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye’nin yayımladığı yeni Navtex ile Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi’nin, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde araştırma yapacağı iddia edildi.
Alithia gazetesi “Şimdi de Barbaros ile Kıbrıs MEB’inde” başlıklı haberinde Türkiye’nin dün öğleden sonra ilan ettiği ve 20 Eylül’e kadar geçerli olacak yeni Navtex ile Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin, Mağusa’nın doğu bölgesinde ve Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde sismik araştırmalar yapacağını iddia etti.
Gazete Türkiye’nin yayımlanan Navtex ile birlikte, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki “2” , “3” ve “13’”üncü deniz parsellerinin geniş alanlarını bağladığını savundu.
Barbaros gemisinin şu anda Taşucu Limanı’nda bulunduğunu yazan gazete Barbaros gemisinin yaklaşık bir yıl önce de Türkiye’nin bağladığı aynı bölgede sismik araştırma yaptığını anımsattı.
ORUÇ REİS’İN ARAŞTIRMALARI ASKIYA ALINDI
Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Türkiye’nin, Oruç Reis’in Meis Adası açıklarında araştırma yapmasını bir ay süreyle askıya alması haberine de geniş yer verdiler.
Alithia gazetesi TC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın konuyla alakalı açıklamasının yanı sıra Almanya’nın Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginliğin sona erdirilmesi için başlattığı girişime ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın açıklamasını da yayımladı.
Politis gazetesi ilgili haberi “Gerilim Ertelemeyi Getirdi” başlığıyla verirken Fileleftheros gazetesi ise “Ankara Araştırmaları Dondurma Mesajı Yolluyor Ancak Karşılığında Ne İsteyeceği Soru İşareti… Listeyle Şiddeti Azaltma” başlığını kullandı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Trump'ın golf sahasında silahlı bir kişi yakalandı
Hindistan'da Chandipura virüsü endişesi: Ulusal müdahale ekibi görevlendirildi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Ağustos 2026)
AP "Hürmüz Boğazı'nın açılması için anlaşma taslağına son hali verildi"
Dânâ "Amacımız müzakere olsun diye müzakere değil, sonuç alıcı bir 5+1 sürecidir"
Aktunç “Kadına yönelik şiddet münferit değil, sistematik bir toplumsal sorundur”
Borsa günü yüzde 0,11 değer kazanarak tamamladı
Netanyahu “Hamas silahsızlanmadan Gazze'den çekilmeyeceğiz”
İncirli "Polis teşkilatının güçlendirilmesi ortak sorumluluğumuzdur"


