Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı Laguna bölgesinde trafik akış yönü değiştiriliyor Şentuğ “Doğaya bilinçsizce fırlatılan her çöp, ekosisteme doğrudan zarar verir” Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı Endonezya'da şiddetli deprem Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı Laguna bölgesinde trafik akış yönü değiştiriliyor Şentuğ “Doğaya bilinçsizce fırlatılan her çöp, ekosisteme doğrudan zarar verir” Girne ve Ercan-İskele yolunda iki ayrı kaza: Bir sürücü tutuklandı, bir kişi yaralandı Komite gündemindeki karar tasarısı ve yasa tasarısını Genel Kurul'un gündemine sevk etti Minareliköy’de iş kazası: 28 yaşındaki işçi yaralandı Endonezya'da şiddetli deprem Yürüyüş yaptığı sırada rahatsızlanıp hayatını kaybetmişti, ölüm nedeni belli oldu UKÜ’den Batı Nil Virüsü için bilimsel çağrı Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk”
Dolar
Euro
Sterlin

Bakanlar Kurulu'ndan üç kişiye vatandaşlık, vergi dilimlerine yeni düzenleme kararı!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Bakanlar Kurulu'ndan üç kişiye vatandaşlık, vergi dilimlerine yeni düzenleme kararı!
Reklam

Bakanlar Kurulu bugün aldığı kararla vergi dilimlerinde düzenlemeye gitti.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, vergi dilimleri ve matrahları yeniden düzenleme kararı aldıklarını belirtti. Özersay, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı öneriler doğrultusunda düzenledikleri vergi dilimleriyle, üst gelir gruplarının gelirinde düşüş ve alt gelir gruplarının gelirinde ise bir miktar artış olacağını; orta gelir düzeyindeki bireylerin gelirinde herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi. Kudret Özersay, gelir vergisi özel indirim oranlarında da indirime gidileceğini kaydetti. ÜÇ KİŞİYE İSTİSNAİ VATANDAŞLIK… Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakan Özersay, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında 3 adet istisnai vatandaşlık verme yoluna gidildiğini belirtti. Özersay, burada doğup 18 yaşına gelmiş bir kişiye, uzun süredir ülkede ikamet eden çalışma izniyle Adada bulunan fakat bu süresi makul nedenlerle (sağlık nedenleri, yakınlarının vefatı vs.) kesintiye uğramış kişilere insani gerekçeyle vatandaşlık verildiğini kaydetti. Geçmişte bu konunun istismar edildiğini de belirten Özersay, bu kişilerle ilgili açıklamaların şeffaf biçimde Resmî Gazete’de de yayımlanarak, kamuoyunun bilgisine sunulacağını ifade etti. BİLANÇO AFFI Daha önce ekonomik kriz yaşandığı dönemde hükümet olarak tedbir aldıklarını fakat “bilanço affıyla” ilgili bu tedbirin hayata geçmesi için yasada değişikliğe gerek olduğunu kaydeden Özersay, değişiklik tasarısını bugün onaylayarak, Meclis’e sevk ettiklerini söyledi. KREDİ KARTLARINDAN YAPILAN HARCAMALARDA YÜZDE 1’İ İADE Kudret Özersay, kredi kartları ve diğer kartlarla yapılan harcamalarda yüzde 1 iade öngören düzenlemenin karara bağlandığını ve bunun ülkedeki kayıtlı vergi yükümlüleri için geçerli olacağını belirten Özersay, bu iadelerin askeri kantinler, bet ofisleri ve casinolarda yapılacak harcamalarda geçerli olmayacağını kaydetti. HAPİSANEDEKİ İDDİALARI İKİ BAKANLIK İNCELEYECEK Özersay belli bir süre Merkezi Cezaevi'nde yatmış ve cezasının belli bölümünü çekmiş kişilerin Türkiye’ye nakillerinin karara bağlandığını belirtti. Hapishaneyle ilgili ortaya atılan iddiaların halihazırda İçişleri Bakanlığı’nca araştırıldığını ve bakanın yetkililerden rapor istediğini kaydeden Özersay, buna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin de dahil olacağının altını çizdi. Özersay, bu iddiaları hükümet olarak ciddiyetle ele alacaklarını ve inceleme sonuçlarıyla alınacak tedbirleri kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı. ASGARİ ÜCRET BİLGİYE GETİRİLDİ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun belirlediği yeni asgari ücretin bugün Bakanlar Kurulu toplantısına getirildiğini söyledi. Özersay, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla Resmi Gazete’de yayımlanacak asgari ücrete 10 gün içerisinde itiraz yapılabileceğine işaret etti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı 12 Eyl 2026 15:00 Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri 12 Eyl 2026 14:40 Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" 12 Eyl 2026 14:22 Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak 12 Eyl 2026 13:42 Anita Dimitriu'dan Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklama 12 Eyl 2026 13:16 Güney Kıbrıs'ta hellim konusunda tehlike 12 Eyl 2026 13:07 Hristodulidis “Piroi geçiş noktasının açılmasına dair talep Kıbrıs Türk tarafının itirazına takıldı" 12 Eyl 2026 13:01 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı "Filo Denizcilik'e ait gemi Mersin Limanı'na boş hareket etti" 12 Eyl 2026 12:28 Kazakistan ve Türkiye geri kabul anlaşması imzaladı 12 Eyl 2026 12:05