Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı taşıtlar egzoz emisyon kontrolünden muaf tutulacak Güney Kıbrıs’ta Şap hastalığı kontrol altında Lefkoşa Belediye Orkestrası, Halk Müziği Korosu için seçmeler düzenliyor Sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi Girne Belediyesi "Ata Tohumu Buluşması" düzenliyor "Ankara'dan Lefkoşa’ya Sanat Yolu" Söyleşili Konseri 28 Eylül’de yapılacak Arıklı "Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsiniz Ünal Bey" BM Özel Temsilcisinden "gelecekteki fırsatlara odaklanılması" çağrısı İsveç'te seçimleri merkez sol kazandı: Başbakan Kristersson istifa etti, koalisyon pazarlıkları başlıyor Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu görevden alındı "Yavaş Yavaş Kaleiçi, Mağusa-Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliği" bugün başlıyor Altın fiyatları güne değer kazanarak başladı Yarın iki toplumlu temizlik etkinliği yapılacak Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği’nden öğrenci taşımacılığı sorununa çözüm çağrısı AFMER’den ülke genelinde kuvvetli yağış ve taşkın uyarısı Küresel piyasalar, petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki düşüşle pozitif seyrediyor Afrika beklenenden daha hızlı bölünüyor: Yeni bir okyanus ortaya çıkacak Oyuncu Gülsen Tuncer hayatını kaybetti Kahve kokusu ruh hali ve beyin dalgalarını değiştirebiliyor Döviz kurlarında son durum (18 Eylül 2026) Elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı taşıtlar egzoz emisyon kontrolünden muaf tutulacak Güney Kıbrıs’ta Şap hastalığı kontrol altında Lefkoşa Belediye Orkestrası, Halk Müziği Korosu için seçmeler düzenliyor Sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi Girne Belediyesi "Ata Tohumu Buluşması" düzenliyor "Ankara'dan Lefkoşa’ya Sanat Yolu" Söyleşili Konseri 28 Eylül’de yapılacak Arıklı "Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsiniz Ünal Bey" BM Özel Temsilcisinden "gelecekteki fırsatlara odaklanılması" çağrısı İsveç'te seçimleri merkez sol kazandı: Başbakan Kristersson istifa etti, koalisyon pazarlıkları başlıyor Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu görevden alındı "Yavaş Yavaş Kaleiçi, Mağusa-Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinliği" bugün başlıyor Altın fiyatları güne değer kazanarak başladı Yarın iki toplumlu temizlik etkinliği yapılacak Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği’nden öğrenci taşımacılığı sorununa çözüm çağrısı AFMER’den ülke genelinde kuvvetli yağış ve taşkın uyarısı Küresel piyasalar, petrol fiyatları ve tahvil faizlerindeki düşüşle pozitif seyrediyor Afrika beklenenden daha hızlı bölünüyor: Yeni bir okyanus ortaya çıkacak Oyuncu Gülsen Tuncer hayatını kaybetti Kahve kokusu ruh hali ve beyin dalgalarını değiştirebiliyor Döviz kurlarında son durum (18 Eylül 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Bahse konu karar eksik alındı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Bahse konu karar eksik alındı"
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda güncel konuşmalar yapıldı.

CTP Milletvekili Fikri Toros, Meclis Genel Kurulu’nda “Covid-19’un etkileri arasında eğitimin yeri” konulu güncel konuşma yaptı. CTP Milletvekili Fikri Toros, dünyadaki diğer ülkelerde eğitim konusunda takip edilen süreçlere değinerek, KKTC’de okulların akademik yılın sonuna kadar açılmayacağı kararı alındığını kaydetti. Bahse konu kararın eksik alındığına inandığını, gelecek yıl için alınması gereken tedbirler üzerinde de çalışma yapılmadığını dile getiren Toros, uzaktan eğitim sisteminin hiçbir ülkede yerleşen ve sürdürülebilir hale getirilemediğine dikkati çekti. Fikri Toros, öğrencilerin uğradığı kayıpların nasıl telefi edileceğine ve yeni sistemlere odaklanılması gerektiğine işaret ederek, spor sanat ve yabancı dil konularında ilerleme kaydedilemeyeceğine değindi. Toros, koronavirüs salgınının, değişim ve dönüşümün gerçekleştirilmesi için fırsat olarak kullanılmasını isteyerek yapılabileceklere örnekler verdi. Bu değişimler yapılmazsa eğitim sisteminin çağ dışı kalacağını savunan Toros, eğitim döneminin açılmasıyla öğrencilerin de gerekli kontrollerden geçirilerek yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Halkın da olası salgın ataklarına hazırlıklı olması ve hükümetin de buna hazırlıklı olması gerektiğini belirten Fikri Toros, en az 12-18 ay tekrarlanacak döngülere hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti. ÇAVUŞOĞLU: Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, okulların düşünülen noktadan çok ileri olduğunu, değişimin ve dönüşümün gerçekleşmesi için uzun vadeli bir vizyon gerektiğini söyledi. Çalıştay yaptıklarını ve herkesi buna dahil ettiklerini, görüşleri pandemi sonrası için de alarak adım atmaya başlayacaklarını belirten Çavuşoğlu, pandemi döneminde de etkili yöntemlerle adım attıklarını anlattı. Nazım Çavuşoğlu, dünyada online eğitim için yıllardır adım atıldığını belirtti ve ülkede bu doğrultuda atılan adımları sıralayarak, pandemi döneminde tamamlanamayan çalışmalara rağmen tüm paydaşlarla online eğitime yapılan katkılar hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu, acil eylem planı çerçevesinde yapılan çalışmaların yeterli olduğu yönünde raporlar bulunduğunu söyledi. (TAK)

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20