"Bahanelerin arkasına saklanmadan bir sonuca varacağız"

Voice Kıbrıs Haber
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, KKTC’ye yakışmayan, devamında ciddi bir teknolojik hamle gerektiren 3G'den, 4.5/5G'ye geçilmesi için çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.
Bakanlık açıklamasına göre Canaltay, konuyla ilgili olarak ülkedeki GSM şirketleri, Bilgi Teknolojileri Haberleşme Kurumu (BTHK), Telekomünikasyon Dairesi ve bakanlık yetkililerini bir masa etrafında topladıklarını dile getirdi.
Canaltay, “Bu ayıbı ortadan kaldırmak ve ülkemizi çağdaş bir teknoloji alt yapısına kavuşturacak adımın atılması için en hızlı şekilde davranılması gerektiğinin bilincindeyim. Bahanelerin arkasına saklanmadan, bürokratik engelleri de en hızlı şekilde aşarak bir sonuca varacağız, kararlıyız. Anlayışla emek ortaya koyan ve bu çerçevede çalışan herkese teşekkür ederim” dedi.
“GÜZELYURT- LEFKE BÖLÜNMÜŞ ANAYOLU”
Canaltay, üzerindeki ihtilafların kaldırılmasıyla birlikte Güzelyurt- Lefke bölünmüş anayolunun kısa sürede tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını da kaydetti.
Uzun süredir çözüm bekleyen sorunları kısa sürede çözdüklerini belirten Canaltay, yarım kalan yol projelerinin tamamlanması için yoğun bir çaba ortaya koyduklarını belirtti.
Canaltay, “Kısa vadede Lefkoşa Çevre Yolu hizmete açıldı, şimdi de 9 yıldır bekleyen Güzelyurt- Lefke yolunun yarım kalan kısmı üzerindeki ihtilafları kaldırdık. Kısa sürede o da tamamlanarak halkın hizmetinde olacak. Göreve geldiğim anda, kısa sürede erken seçime gideceğimizin de bilinci ile, ‘pratik çözüm bekleyen sorunları çözeceğiz’ demiştim, çözdük.” diye konuştu.
TAK
Benzer haberler
Featured
Anthropic çalışanı Coxon'un istifası, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı
Trump, İngiltere öncülüğünde İsrail'e uygulanan yeni yaptırımlara karşı çıkmadı
Eyfel Kulesi'nde Hindu heyet krizi: Kadın çalışanlar uzaklaştırıldı, kule kapandı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Eylül 2026)
THY'den KKTC uçuşlarında avantajlı bilet kampanyası
Kızılhaç "Avrupa'da sıcak hava dalgaları sırasında yaklaşık 35 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor"
İskele Belediyesi, Batı Nil virüsüne karşı faaliyetlerini arttırdı
Sezonun en büyük rallisi başlıyor
“Kâğıdın Halleri” sergisi Antalya’da sanatseverlerle buluştu


