Bağımsızlık Yolu, Kamu İhale Yasası’nda yapılmak istenen değişikliği protesto etti
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bağımsızlık Yolu bugün Başbakanlık önünde Kamu İhale Yasası’nda yapılmak istenen değişikliği protesto etti.
Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Kamu İhale Yasası’ndaki değişiklikle özellikle AKSA’ya rant sağlanacağını, ülkede sermaye odaklarına sürekli kaynak aktaran bir düzen olduğunu savundu.
Rahvancıoğlu, AKSA’ya yılda 28 milyon dolar kira bedeli ödendiğini, külliye inşaatına devam edildiğini ancak çocukların çadırlarda eğitim almaya layık görüldüğünü söyledi.
Bağımsızlık Yolu’nun basın bildirisini ise Parti Meclisi Üyesi Umut Ersoy okudu. Bildiride şunlar kaydedildi:
“Geçtiğimiz hafta Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İhale Yasası Değişiklik önerisi ile doğrudan alımın önü açılarak AKSA’nın sözleşmesi ihalesiz ve adrese teslim olarak yenilenmek isteniyor. AKSA’nın sözleşmesi derhal feshedilmeli ve Kalecik Santrali kamulaştırılmalıdır. Böylece Kıb-Tek’e yatırım yapabilmek için gerekli kaynak da çıkacak. Kamusal hizmet verme kapasitesini yitirmiş Kıb-Tek, demokratik özerkliğe kavuşturularak yeniden yapılandırılmalı ve halkın denetimine açık hale getirilmelidir"
Benzer haberler
Featured
GSI projesinin imza töreninde Güney Kıbrıs'ın yer almaması yankı uyandırdı
LTB'nin Surlariçi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Kıbrıslı Rum motosikletliler, Bostancı ve Astromerit kapılarını bugün “kısa süreliğine kapatacak”
KTOEÖS “Okullarda PDR ve özel eğitim ihtiyaçları görmezden geliniyor”
Pazar günü bazı yollar 3 saatliğine trafiğe kapatılacak!
Güney Kıbrıs, İsrail ile babutsa konusunda iş birliği yapacak
Ebola salgını büyüyor: Virüs mutasyona uğramış olabilir
Güney Kıbrıs’ta kabine değişikliği sonrası yeni bakanlar göreve başladı
Oğuz “Hedefimiz dijital devlet ve güçlü kurumlar”


