Baf’ta çıkan büyük yangın kontrol altına alındı

Voice Kıbrıs Haber
Limasol ve Baf kazaları arsında öğle saatlerinde çıkan ve sürekli yön değiştiren şiddetli rüzgar nedeniyle büyüyen yangın bu sabah itibarıyla kontrol altına alınabildi.
Haravgi ve diğer gazeteler Baf’ın Kilis ve Strumbi köyleri arasındaki arazi koşullarının zorluğuna dikkati çekti.
İki köyün tahliyesi de planlanan yangınla mücadeleye Güney Kıbrıs’ın bütün kazalarından itfaiye, Orman Dairesi, hava ve yer ekipleri ile gönüllüler destek verdi.
Kilis-Strumbi bölgesindekine paralel iki yangın bölgesi daha oluştuğu belirtilen haberde, bölgelerden birinin Baf’ta Kathika-Akursu köyleri, diğerinin de Limasol kazasına bağlı Pahna köyü bölgesi olduğu bilgisi verildi.
Habere göre Kilis Muhtarı, çıkış noktasına herhangi bir araç ulaşamayacağı için yangına ancak bölgeye yaya ulaşan bir kişinin sebep olabileceğini açıkladı.
Öte yandan, Cyprus Times isimli internet gazetesi gece boyunca mücadelenin sürdüğü Baf’taki yangının sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındığını, aktif bölge kalmadığından Yunanistan ve Ürdün’den hava desteği istemeye de gerek kalmadığını bildirdi.
Kıbrıs Rum Tarım Dairesi Genel Müdürü Andreas Grigoriu yeniden alevlenmenin önüne geçmek için yer ekiplerinin arazide görev yaptığını, aynı amaçla bu sabah itibarıyla ikisi uçak biri helikopter olmak üzere üç hava imkanının yeniden havalandığını açıkladı.
Haberde bir kilometrekarelik alanın yangından etkilendiği bilgisi de verildi.
Benzer haberler
Featured
Damianos “Kronos” yatağı konusunda 'Nihai Yatırım Kararı' tarihi bir dönüm noktası"
ABD'den Çin'in ürettiği insansı robotlara ithalat yasağı
Güney Kıbrıs’ta verilen kimlik kartlarında artık anne-baba adı olmayacak
UKÜ'den cankurtaran ekiplerine Temel İlk Yardım Eğitimi
Guterres 5+1 toplayacak ancak …
Güç-Sen "Maliye Bakanı verdiği sözlerin akıbetini belirsiz bıraktı"
"Denize Hayat Ver’ misafir sanatçı programı için başvurular başladı
Üçlü görüşme tamamlandı
Başıboş köpek sorunu için İskele Belediyesi ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nden ortak hareket


