Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Avusturya’da rekor sıcaklıkların ardından kuvvetli sağanak ve fırtına etkili oldu Gandhi'nin el yazısı notları yaklaşık 1,7 milyon dolara satıldı Dev çarpışma Mars'ın uydusunu yeniden şekillendirmiş olabilir Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ağustos 2026) UBP’nin Lefke ve Yeniboğaziçi Belediye Başkan adayları belirlendi Söz Gençte'nin ikinci buluşması “Kırsalda Genç Olmak” 28 Ağustos’ta yapılacak Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı Bakan Çavuş Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın bölgesine giderek çalışmaları takip etti Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu ve ESPAD 2026 araştırma bulguları açıklandı Üstel “Lefkoşa’yı hak ettiği gibi çağdaş bir kente dönüştüreceğiz” Özersay, Maliye Bakanlığı’nı gümrükteki cep telefonları ile ilgili açıklama yapmaya çağırdı Güney Kıbrıs’ta iki dang humması vakası saptandı Güney Kıbrıs'ta elektrik kesintilerine yol açan teknik sorun hâlâ çözülmedi Topçuköy Çocuk Parkı ve Rekreasyon Alanı açıldı Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın kontrol alında alındı KTÖS "Sorunlar çözülmezse süresiz grev dahil tüm eylem seçeneklerini gündeme alacağız" Meteoroloji Dairesi 22  – 28 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Barçın "Maliye Bakanlığı yine borçlanıyor" Petrol güçlü seyrediyor Haftalık sebze-meyve denetim sonuçları açıklandı Avusturya’da rekor sıcaklıkların ardından kuvvetli sağanak ve fırtına etkili oldu Gandhi'nin el yazısı notları yaklaşık 1,7 milyon dolara satıldı Dev çarpışma Mars'ın uydusunu yeniden şekillendirmiş olabilir Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ağustos 2026) UBP’nin Lefke ve Yeniboğaziçi Belediye Başkan adayları belirlendi Söz Gençte'nin ikinci buluşması “Kırsalda Genç Olmak” 28 Ağustos’ta yapılacak Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı Bakan Çavuş Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın bölgesine giderek çalışmaları takip etti Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu ve ESPAD 2026 araştırma bulguları açıklandı Üstel “Lefkoşa’yı hak ettiği gibi çağdaş bir kente dönüştüreceğiz” Özersay, Maliye Bakanlığı’nı gümrükteki cep telefonları ile ilgili açıklama yapmaya çağırdı Güney Kıbrıs’ta iki dang humması vakası saptandı Güney Kıbrıs'ta elektrik kesintilerine yol açan teknik sorun hâlâ çözülmedi Topçuköy Çocuk Parkı ve Rekreasyon Alanı açıldı Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın kontrol alında alındı KTÖS "Sorunlar çözülmezse süresiz grev dahil tüm eylem seçeneklerini gündeme alacağız" Meteoroloji Dairesi 22  – 28 Ağustos tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı Barçın "Maliye Bakanlığı yine borçlanıyor" Petrol güçlü seyrediyor Haftalık sebze-meyve denetim sonuçları açıklandı
Dolar
Euro
Sterlin

'Avrupa’da yükselen aşırı sağ çok tehlikeli'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Avrupa’da yükselen aşırı sağ çok tehlikeli'
Reklam

Girne Düşünce Derneğinin 9 mart 2019 cumartesi günü düzenlediği sohbet toplantısının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ziya Tüzel, yeni kurulan Girne Düşünce Derneği'nin özelde Girne ,genelde ise tüm ülkedeki yaşanan gelişmelere farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Derneğin aynı zamanda  siyasal, sosyal ,kültürel, ekonomik ve farklı  konuları toplumun gündemine getirmek, yanlışları ortaya koyarken çözüm önerileri de getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Girne Düşünce Derneğinin bu amaçlar doğrultusunda düzenleme kararı aldığı “GİRNE SOHBETLERİ” toplantılarının ilk konuğu Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı Prof.Dr. Niyazi Kızılyürek oldu. Kızılyürek: Hem Avrupalı hem de Kıbrıslıyız! Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı Niyazi Kızılyürek dün Girne Düşünce Derneği’nin düzenlediği "Girne Sohbetleri” isimli etkinliğe katılarak milletvekilliği adaylık süreci hakkında bilgi verdi. Yaklaşık iki saat süren sohbet toplantısında katılımcılar sorularını sorma fırsatı buldu. Kızılyürek konuşmasında Federal Kıbrıs ve Federal Avrupa için yapacak çok iş olduğunu belirterek Avrupa’da ve ülkede yükselen milliyetçiliğin yarattığı tehlikelere dikkat çekti. Kıbrıslı Türklerin Avrupalı yurttaşlar olduğu gerçeğine sarılmalarını isteyen Kızılyürek, “26 Mayıs’ta ‘biz de buradayız’ diyen bütün Kıbrıslı Türkleri kitlesel olarak oy vermeye çağırıyorum” dedi. "AVRUPA’DA YÜKSELEN AŞIRI SAĞ ÇOK TEHLİKELİ" Önümüzdeki AP’nin en kötüsü olabileceğini ifade eden Kızılyürek, aşırı sağcıların yükselişine, ABD Başkanı Trump’ın ve hatta Rusya’nın dahi Avrupa’yı zayıflatmak için ekiplerin Avrupa ülkelerinde bu işi körüklediğini kaydetti. Liberal ekonomi politikalarının da aşırı milliyetçiliğin artmasında etkisi olduğunu ifade eden Kızılyürek, Avrupa’daki popülist sağın bu artışın sebebi olduğunu belirtti. "Günümüzdeki AKEL ile görüş farklılığım yok" AKEL üyesi olmadığı halde ‘Yeni Güçler’ konseptiyle aday olduğunu aktaran Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, AKEL’in politikaları hakkında düşündüklerinin kitaplarında yer aldığını, yanlış politikalarına yönelik eleştirilerinin de açık yüreklilikle Yunanca, Türkçe kitaplarında yayımlandığını söyledi. Buna rağmen AKEL’in şuanki politikalarına bakıldığında hiçbir görüş ayrılığının bulunmadığını ifade eden Kızılyürek, “Anastasiadis’e rağmen Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitliği paylaşma konusunda AKEL’in duruşu nettir ve ortadadır. AKEL’in hiçbir zaman kilise ile iyi ilişkisi olmadı. AKEL ülkenin kalıcı olarak bölünmesi tehlikesi karşısında sağlam bir yurtseverlik göstererek siyasi eşitliği tartışmadan kabul ediyor ve birlikte yönetmeye hazır olduklarını tüm dünyaya deklare ediyor” dedi. "DİRENMEK HATIRLAMAKTAN GEÇER" Kıbrıslı Türk siyasi partilerin resmen açıklama yapmasa da kendisinin adaylığına sıcak baktığını, parti üyesi olsun ya da olmasın birçok Kıbrıslı Türkün kendisine destek verdiğini kaydeden Kızılyürek, Kıbrıslı Türklere AB yurttaşı oldukları ve Kıbrıs ülkesinde devletin parçası olduğu olgusunun unutturulduğunu vurguladı. “Şimdi bunu hatırlama ve hatırlatma zamanı” diyen Kızılyürek, saplantılar sonucunda Kıbrıslı Türklerin dünyada görünmeyen bir coğrafyaya mahkum edildiğini ve zaman içinde kayıp özne durumuna düşürüldüğünü söyledi.

Benzer haberler

Featured
Avusturya’da rekor sıcaklıkların ardından kuvvetli sağanak ve fırtına etkili oldu 21 Ağu 2026 22:08 Gandhi'nin el yazısı notları yaklaşık 1,7 milyon dolara satıldı 21 Ağu 2026 21:41 Dev çarpışma Mars'ın uydusunu yeniden şekillendirmiş olabilir 21 Ağu 2026 21:27 Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ağustos 2026) 21 Ağu 2026 21:23 UBP’nin Lefke ve Yeniboğaziçi Belediye Başkan adayları belirlendi 21 Ağu 2026 21:14 Söz Gençte'nin ikinci buluşması “Kırsalda Genç Olmak” 28 Ağustos’ta yapılacak 21 Ağu 2026 21:02 Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı 21 Ağu 2026 20:41 Bakan Çavuş Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın bölgesine giderek çalışmaları takip etti 21 Ağu 2026 20:35 Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu ve ESPAD 2026 araştırma bulguları açıklandı 21 Ağu 2026 20:29