Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026) DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" “Modern Nicosia” Sergisi açıldı Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı En fazla yağış Kantara'da Güney Kıbrıs ile Fransa’dan SAFE programı aracılığıyla ortak üretim Meclis yarın yasama gündemiyle toplanacak Karneler yarın dağıtılıyor Başbakan Üstel ile Azerbaycan Başbakanı Asadov görüştü İnönü, Türkmenköy ve Beyarmudu’nda bazı bölgelerde elektrik kesintisi yapılacak Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir" İsrailli bakan "Atılan her roket için Beyrut'ta 10 bina yıkılsın" Brezilya'da "bungee jumping" faciası: Halatı bağlamayı unutup 40 metreden attılar New York'tan çocuklara yapay zeka yasağı: İhlal başına 25 bin dolar ceza İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Avrupa Konseyi'ne yönelik girişim başlatılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Avrupa Konseyi'ne yönelik girişim başlatılacak

Kıbrıslı Rum Titina Loizidu, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin, AİHM kararının icrasının izlenmesinin sone erdirilmesi kararını “talihsiz” olarak değerlendirdi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, Kıbrıslı Rum Titina Loizidu’nun KKTC’deki eski taşınmazına ilişkin AİHM kararının uygulanmasının izlenmesi sürecinin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından sonlandırılmasını, “talihsiz bir karar” şeklinde yorumladı.

Habere göre Loizidu, “bu kararın, Bakanlar Komitesi’ne zarar verdiğini” iddia ederken “Bakanlar Komitesi’nin bu kararıyla, malının iadesinden sorumlu olanın AİHM değil Taşınmaz Mal Komisyonu olduğunu vurguladığını” ifade etti.

TMK’nın geçmişte kendisine, kabul edilemez bir öneride bulunduğunu da öne süren Loizidu; “Kıbrıs, kendisini aktif olarak destekleyen ‘dost’ ülkeleri kaybetmiştir” ifadesini de kullandı.

- Sözde “Maraş Belediyesi” girişim başlatacak

Gazete haberinin devamında ise, sözde “Maraş Belediyesi’nin”, Loizidu davasının kapatılması konusunda Avrupa Konseyi’ne yönelik girişim başlatacağını yazdı.

Habere göre sözde “Maraş Belediye Başkanı” Simos Yoannu dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, davanın gözetlenmesinin sona erdirilmesi kararını “olumsuz, Kıbrıs’a haksızlık eden ve Türkiye’ye, kararlara uymama bahanesi yaratan bir karar” şeklinde nitelendirdi.

Yoannu, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki temsilcisi, milletvekili Kostis Evstatiu ve diğer yetkililerle fikir birliği içerisinde olduklarını da belirterek “konunun hukuki değil siyasi olarak çözülebileceği” görüşünü vurguladı.

Benzer haberler

Featured
DP, 2050 hedefleri kapsamında Küresel Temsil Ağı oluşturma çalışmalarını başlattı 2026-06-14 13:41:00 Türkiye'de üç ili sağanak ve dolu vurdu: Hasarın bilançosu ağır! 2026-06-14 13:32:00 Washington'daki sahne sanatları merkezinin isminden "Trump" ifadesi çıkarıldı 2026-06-14 13:28:00 Kuzey Kore "Nükleer silahlardan arınma, geri döndürülemez şekilde sonuçlanmış bir mesele" 2026-06-14 12:51:00 Trump "İran ile anlaşma bugün imzalanacak" 2026-06-14 12:34:00 “Modern Nicosia” Sergisi açıldı 2026-06-14 12:28:00 Hristodulidis “Kıbrıs sorununun çözümü tamamen adil olmayacak” 2026-06-14 12:22:00 Üstel ile Asadov görüşmesinde ilişkilerin geliştirilmesinde ulaşımın oynadığı stratejik rol ele alındı 2026-06-14 12:16:00 En fazla yağış Kantara'da 2026-06-14 11:29:00