Avrupa Günü 2026, Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda Kutlandı

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Günü 2026, Lefkoşa Selimiye Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle büyük bir coşkuyla kutlandı. Renkli sahne performansları ve dans gösterilerinden oluşan program, bu yıl da geniş katılımla gerçekleştirildi.
Etkinliğin bu yılki odağı, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Yardım Programı’nın 20’nci yıl dönümü ve bu kapsamda yürütülen “20 Yıldır Yanınızda” iletişim kampanyası oldu. Etkinlik, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik uzun soluklu desteğini ve süregelen iş birliğini vurguladı.
Kutlamalar HASDER Çocuk Halk Dansları Grubu’nun gösterisiyle başladı. Ardından Avrupa Komisyonu Uyum ve Reformlardan ve Kıbrıs Çözüm Desteğinden Sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Raffaele Fitto’nun video mesajı yayınlandı. Programın devamında Giulia Bertezzolo, Selçuk Yürükoğulları ve Mehmet Harmancı açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.
Açılış konuşmalarının ardından, AB Yardım Programı’nın 20’nci yılı kapsamında düzenlenen Sokak Basketbolu Turnuvası’nda dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi. Program, Barış için İki Toplumlu Koro – Lena Melanidou performansı ve Kıbrıs müzik sahnesinden önde gelen isimlerden oluşan Nicosia Academy’nin ilk kez sahne aldığı konser ile sona erdi.
Ana sahne programına paralel olarak çocuklar ve aileler için yüz boyama, ebru sanatı, geri dönüşüm, origami, takı ve maske tasarımı gibi çeşitli atölyeler düzenlendi. Katılımcılar ayrıca Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projelerin yer aldığı stantları ziyaret etme imkânı bulurken, AB üye ülkelerinin stantları farklı kültürler hakkında bilgi edinme fırsatı sundu.
Benzer haberler
Featured
Trump, "bir noktada İran'a çekiçle vurmaları gerekeceğini" söyledi
AB "İngiltere'nin olası yeniden üyeliğine ilişkin müzakereler kolay olmayacak"
İran, savaşı sona erdirmek için 7 şartta ısrar ediyor
Sterlin 67 TL'yi, Euro ise 56 TL'yi aştı
Akdeniz'in ardından bir deprem de Osmaniye'de meydana geldi
Avrupa ülkelerinde marketlerin soğutma sistemlerinde siber saldırı alarmı
Arıklı "Hayatı ucuzlatacak yapısal adımlar atılması gerek"
Akdeniz'de açıklarında deprem meydana geldi
Çeler “İlk 90 günde 40 adımlık acil eylem planımız hazır”




