Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Serdarlı 7. Babutsa Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor Telefonları kendi kendine yönlendiren yapay zeka geliyor Petrol fiyatları güne düşüşle başladı Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi Borsa güne 0,10 yükselişle başladı ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Serdarlı 7. Babutsa Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor Telefonları kendi kendine yönlendiren yapay zeka geliyor Petrol fiyatları güne düşüşle başladı Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi Borsa güne 0,10 yükselişle başladı ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor Avrupa 27 yıl sonra iki dakikalığına karanlığa gömüldü Altın sahipleri dikkat: Günün ilk verisi geldi Uzayda yeni bir kozmik cisim keşfedildi: Kara delik yıldızı Döviz kurlarında son durum (13 Ağustos 2026) En son hava durumu tahminleri (13 Ağustos 2026) İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti
Dolar
Euro
Sterlin

Ataoğlu: Yıl sonuna kadar 4 müze açılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Ataoğlu: Yıl sonuna kadar 4 müze açılacak

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  müzeler için sürekli projeler ürettiklerini belirterek, yıl sonuna kadar 4 müze daha açacaklarını açıkladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlığının  artık modern müzecilik konusunda dünyayla eş seviyede çalışmalar yaptığını belirterek, bu çalışmalara her geçen gün yenilerini eklediklerini ifade etti  Ataoğlu, mesajında müzelerin köklü geçmişi yaşatan en önemli kurumlardan biri olduğunu vurguladı.  Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın coğrafi konumu ve doğal güzellikleri itibariyle tarihin en eski medeniyetlerinden binlerce parçayı bağrında barındırdığına ve tarihi eser zenginliği açısından da oldukça zengin olduğuna dikkat çekti.  Kültürel değerlerin sergilendiği müzelerin geçmişle gelecek arasında köprü kuran birer medeniyet aynası olduğunu belirten Ataoğlu “İnsanlık için birer tarihi bellek değeri taşıyan müzeleri çoğaltmak ve zenginleştirerek kaliteyi artırmak önemli bir görevdir. Bakanlığımız her alanda olduğu gibi bu alanda da önemli hizmetler yapmaktadır” dedi.  Son yıllarda  müzelere yenilerini kazandırmak, var olan müzelerin de gelişim sürecini hızlandırmak üzere önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Ataoğlu, ülkedeki tüm müzelerin bulundukları yerlerin kültür ve sanat merkezi haline gelmesi yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.  Eski Eserler ve Müzeler Dairesi bünyesinde 29 müze bulunduğunu ve bu sayının artırılması için çalışıldığını ifade eden Bakan Ataoğlu, yakın zamanda İskele’ye 27 yıl sonra Arkeoloji Müzesi’ni kazandırdıklarını  vurguladı. Bu yıl sonuna kadar ülkede dört yeni müze daha açılacağını açıklayan Ataoğlu, geçen yıl  müze ziyaretçi sayısının bir milyonun üzerine çıktığını bildirdi.  Ataoğlu sözlerine şöyle devam etti:  “Göreve geldiğimiz yaklaşık iki yıl içinde ülkemize müze kazandırma adına sürekli projeler üretiyoruz. Güzelyurt Doğa Müzesi restore edilmiş, yeni yüzüyle ziyaretçisiyle buluşmuş durumdadır. Güzelyurt’ta atıl duran Güzelyurt Tren İstasyonu’nun restorasyonunu başlattık. Lefke’deki tarihi Vasıf Palas binasında başlayan restorasyon çalışmaları sonrasında iç düzenlemesi yapılacak ve burası da ziyaretçisiyle buluşacak.  Girne Güzel Sanatlar Müzesi’nin projesi hazırlandı, ihale sürecine geçildi. Gazimağusa bölgemizdeki Şömineli Ev ile Namık Kemal Müzesi, Lefkoşa’daki Lüzinyan Evi ve Büyükkonuk İkon Müzesi çalışmalarında sona gelindi. Bu yıl içinde bu 4 eserimizin açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz.”  

Benzer haberler

Featured
Serdarlı 7. Babutsa Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor 13 Ağu 2026 10:54 Telefonları kendi kendine yönlendiren yapay zeka geliyor 13 Ağu 2026 10:49 Petrol fiyatları güne düşüşle başladı 13 Ağu 2026 10:14 Çocukluk arkadaşları DNA testiyle kardeş olduklarını öğrendi 13 Ağu 2026 10:11 Borsa güne 0,10 yükselişle başladı 13 Ağu 2026 10:09 ABD'de askeri helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti 13 Ağu 2026 09:55 Lionel Messi futbolu bırakıyor mu? 13 Ağu 2026 09:52 DSÖ "Ebola salgını tarihin en ölümcülü olma yolunda" 13 Ağu 2026 09:47 Küresel piyasalarda Orta Doğu belirsizliği sürüyor 13 Ağu 2026 09:14