Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) Öztürkler "Kıbrıs Türk halkına verilen destek büyük anlam taşıyor” Atan "Yeni asgari ücret gecikmeden belirlenmeli" Haftalık denetimlerde yerli ve ithal ürünlerin tümü temiz Almanya'da 40 dereceyi aşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle bazı bölgeler için uyarı yayımlandı Çeler'den Erhürman’a destek "Süreç doğru zeminde ilerliyor" Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?" Kadir İnanır hayatını kaybetti Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… İncirli “Naci Talat’ın mirası akılla, örgütle ve kesintisiz mücadeleyle ilerleyecek” Meteoroloji Dairesi en son hava durumu tahminlerini açıkladı! Ataoğlu ve Arıklı Ankara'da Uraloğlu'yla bir araya geldi Kamacıoğlu "Sanayi, hükümet programlarında somut hedeflerle yer almalı" Nöbetçi eczaneler (26 Haziran 2026) Öztürkler "Kıbrıs Türk halkına verilen destek büyük anlam taşıyor” Atan "Yeni asgari ücret gecikmeden belirlenmeli" Haftalık denetimlerde yerli ve ithal ürünlerin tümü temiz Almanya'da 40 dereceyi aşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle bazı bölgeler için uyarı yayımlandı Çeler'den Erhürman’a destek "Süreç doğru zeminde ilerliyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Atandan UBP ve CTP'ye "Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?"

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, yerel seçimlerde Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lefkoşa’da henüz aday göstermemesini eleştirdi.

Atan, UBp ve CTP yetkililerine “Aday bulmakta sıkıntı mı yaşadınız?” sorusunu yöneltti.

Kamusen’den verilen bilgiye göre, Mayıs TV’de yayınlanan Meltem Sakin ile Mayıs Manşet programında yaklaşan yerel seçimleri, seçim sistemi ve sandık güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atan, seçimlerin en kritik merkezinin başkent olduğunu söyledi.

Atan, “siyasetin amiral gemisi” olarak nitelendirilen Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) için iki büyük partinin aday çıkarmamasının parti tabanlarında da "rahatsızlık yarattığını" savunarak, “Aday bulmakta sıkıntı mı yaşandı? Hangi parti başkent belediyesini kazanırsa, genel siyasette de o partinin öne geçeceği unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bu seçim döneminde halkın sandığa olan ilgisinde gözle görülür bir artış beklediğini söyleyen Atan, toplumda güçlü bir yenilenme arzusu bulunduğunu, mevcut düzenden rahatsız olan ve değişim isteyenlerin çoğunlukta olduğunun hissedildiğini ifade etti.

Mevcut seçim sisteminde teknik aksaklıklar ve karmaşa olduğunu savunarak bu yapının "sürdürülemez" olduğunu söyleyen Atan, karma oy sisteminin kaldırılması için çağrı yaparak, iki farklı seçimin aynı gün yapılmasının sandıkta büyük bir kaosa yol açacağını belirtti.

Benzer haberler

Featured
Erenköy-Karpaz Belediyesinden plajda “Yaz’a Enerji Kat”etkinlikleri… 2026-06-26 19:56:38 Sağlık Hizmetleri Dairesi Yasa Tasarısı Genel Kurul’un gündemine sevk edildi 2026-06-26 19:42:11 Taçoy, AKPA’da göçmen ve mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusunu gündeme taşıdı 2026-06-26 19:38:20 Borsa günü yüzde 0,10 değer kazanarak tamamladı 2026-06-26 19:06:06 KIB-TEK Lefke Hizmet Binası için yapım sözleşmesi imzalandı 2026-06-26 18:57:05 Alas "Hükümet ülkeyi alanda çökertti" 2026-06-26 18:49:05 ECB "Euro Bölgesi'nde tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentileri geriledi" 2026-06-26 18:44:08 Kadir İnanır hayatını kaybetti 2026-06-26 18:36:01 Kıbrıslı Yazar Fulya Adalıer Canbolat'tan iki kitap… 2026-06-26 18:31:37