Asgari ücret toplantısı tamamlandı: Yeni oran son toplantıda belirlenecek

Voice Kıbrıs Haber
Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı tamamlandı. Asgari ücrete yansıtılacak hayat pahalılığı oranı son toplantıda tespit edilecek.
Toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu basına açıklama yaptı.
Gardiyanoğlu, komisyon olarak 2 saati aşkın bir toplantı yaptıklarını ve işçi ile işveren tarafının toplantıda olumlu bir tavır ortaya koyduğunu kaydetti.
Toplantıda kendisine çok söz kalmadığını anlatan Gardiyanoğlu, tarafların görüşlerini ve verileri aldıklarını, asgari ücrete yapılacak artış oranını da işveren ile işçi tarafının önerilerini aldıktan sonra belirleyip, 1 Temmuz'dan itibaren hayata geçireceklerini söyledi. Asgari ücrete yapılacak artışı belirlerken tarafları ortada buluşturmak ve oybirliğini sağlamak amacında olduklarını da ifade eden Gardiyanoğlu, tarafların yükünün ağır olduğunu ancak hedefin verimlilik ve adaletli dağılım olduğunu söyledi.
İçeride asgari ücrete yansıtılacak oranların değil, hayat pahalılığı ile ilgili verilerin ele alındığını ifade eden Gardiyanoğlu, bir sonraki toplantıda basının da içeriye alınacağını kaydetti.
-Alp
İşveren temsilcisi adına konuşan Cengiz Alp, konuyu etraflıca değerlendirdiklerini ifade ederek, verileri aldıklarını, ancak bugün bir sonuç çıkmadığını söyledi.
Alp, herkes için en iyisini yapmaya çalıştıklarını, 160 bin çalışan 20 bini aşan iş veren olduğunu, bunun sorumluluğu içinde çalıştıklarını, nihai kararı son toplantıda vereceklerine inandığını belirtti. Toplantıda orandan fazla ülkedeki sıkıntıları konuştuklarını ifade eden Alp, veriler ışığında sonuca ulaşacaklarını kaydetti.
-Serdaroğlu
İşçi tarafı adına konuşan Ahmet Serdaroğlu da, toplantının olgunluk içinde yapıldığını, sürecin devam ettiğini belirterek, bütün hassasiyetleri ortaya koyduklarını, verilerin bakanlık tarafından kendilerine iletildiğini ve en kısa sürede toplantı tarihinin belirlenip, yeni asgari ücreti belirleyeceklerine inandığını söyledi.
Benzer haberler
Featured
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026)
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi
“Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor
KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor
“Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı



