Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Nepal'de meydana gelen selde can kaybı 95'e yükseldi, çok sayıda kişi kayıp Reynar "Güvenlik krizini normalleştiren anlayış değişmeden sorunlar çözülmez" Meta, "çocuklara zarar verdiği" iddialarıyla açılan davada uzlaştı Borsa günü yüzde 0,95 değer kazanarak tamamladı Krah "Çözümü engelleyen taraf için birtakım sonuçlar olması gerekir" Balkonda unutulan çakmak yangına neden oldu Özbilgehan “Olaylar yaşandıktan sonra açıklama yapmak politika değildir” Liderler hızlanıyor: Haftada bir görüşecekler  Girne Belediyesi ve Creditwest Bank'tan dijital ödeme iş birliği Liderlerin görüşmesi tamamlandı Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek Holguin geliyor   Bir haftada meydana gelen kazalarda 22 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (26 Ağustos 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman ile Hristodulidis ara bölgede bir araya geldi Yeni Boğaziçi ve çevresindeki bazı bölgelere elektrik verilemiyor TC Gazi Üniversitesi kontenjanlarına başvurular 1 Eylül’de başlayacak Lefkoşa'da bazı sokaklar pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak 30 Ağustos KKTC'de törenlerle kutlanacak Öztürkler "Eşit uluslararası statü kabul edilmeli" Nepal'de meydana gelen selde can kaybı 95'e yükseldi, çok sayıda kişi kayıp Reynar "Güvenlik krizini normalleştiren anlayış değişmeden sorunlar çözülmez" Meta, "çocuklara zarar verdiği" iddialarıyla açılan davada uzlaştı Borsa günü yüzde 0,95 değer kazanarak tamamladı Krah "Çözümü engelleyen taraf için birtakım sonuçlar olması gerekir" Balkonda unutulan çakmak yangına neden oldu Özbilgehan “Olaylar yaşandıktan sonra açıklama yapmak politika değildir” Liderler hızlanıyor: Haftada bir görüşecekler  Girne Belediyesi ve Creditwest Bank'tan dijital ödeme iş birliği Liderlerin görüşmesi tamamlandı Yağmurlu hava geliyor, sıcaklık düşecek Holguin geliyor   Bir haftada meydana gelen kazalarda 22 kişi yaralandı Nöbetçi eczaneler (26 Ağustos 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman ile Hristodulidis ara bölgede bir araya geldi Yeni Boğaziçi ve çevresindeki bazı bölgelere elektrik verilemiyor TC Gazi Üniversitesi kontenjanlarına başvurular 1 Eylül’de başlayacak Lefkoşa'da bazı sokaklar pazar gününden itibaren trafiğe kapatılacak 30 Ağustos KKTC'de törenlerle kutlanacak Öztürkler "Eşit uluslararası statü kabul edilmeli"
Dolar
Euro
Sterlin

'Asgari ücret 3 bin 600 TL olsun'

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
'Asgari ücret 3 bin 600 TL olsun'
Reklam

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN), Başbakan ve bakanların gönüllerinden geçen asgari ücret rakamını açıklamasını isteyerek emekçilerin “gönül isterdi ki daha fazla verelim” sözüne karnının tok olduğunu belirtti; asgari ücretin en azından elektrik zammını karşılayacak kadar olsun artırılması çağrısı yaptı.

Yeni asgari ücretin geç yürürlüğe girmesinin emekçilerin sıkıntılarını artıracağını kaydeden sendika, asgari ücretin bir an önce enflasyon ve alım gücü kaybı dikkate alınarak ve refah payı da eklenerek 1 Temmuz’dan geçerli olmak ve geriye dönük ödeme şartıyla 3 bin 600 TL olarak belirlenmesini istedi. HAK-SEN Genel Sekreteri Fırat Yılmaz, yazılı açıklamasında, asgari ücretin belirlenmesinde hangi verilerin dikkate alındığını merak ettiklerini de kaydetti. Yılmaz, 2018 yılının ikinci asgari ücretinin belirlenmesi için iki kez toplanan komisyonun karar almasının gecikmesini eleştirdiği açıklamasında, buradaki amacın yeni asgari ücretin 45-60 gün geç yürürlüğe girmesi olduğunu savundu. Kaynak: TAK

Benzer haberler

Featured
Nepal'de meydana gelen selde can kaybı 95'e yükseldi, çok sayıda kişi kayıp 26 Ağu 2026 20:56 Reynar "Güvenlik krizini normalleştiren anlayış değişmeden sorunlar çözülmez" 26 Ağu 2026 20:08 Meta, "çocuklara zarar verdiği" iddialarıyla açılan davada uzlaştı 26 Ağu 2026 20:00 Borsa günü yüzde 0,95 değer kazanarak tamamladı 26 Ağu 2026 19:55 Krah "Çözümü engelleyen taraf için birtakım sonuçlar olması gerekir" 26 Ağu 2026 19:37 Balkonda unutulan çakmak yangına neden oldu 26 Ağu 2026 19:31 Özbilgehan “Olaylar yaşandıktan sonra açıklama yapmak politika değildir” 26 Ağu 2026 19:24 Liderler hızlanıyor: Haftada bir görüşecekler  26 Ağu 2026 19:17 Girne Belediyesi ve Creditwest Bank'tan dijital ödeme iş birliği 26 Ağu 2026 19:10