Aşdod Limanı'na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

Voice Kıbrıs Haber
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Larnaka üzerinden Aşdod Limanı'na 400 ton gıda maddesinin ulaştığını duyurdu.
BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin "Gazze halkına insani yardımın artırılması ve krizin ele alınması" için Yakın Doğu'daki Amerikan Mültecilerine Yardım (Anera) ile işbirliği yaptığı belirtildi. "Bugün, Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere acil yardımın teslim edilmesi amacıyla kamyonlara yüklenmek ve Gazze'ye yönlendirilmek üzere 400 ton gıda maddesi Kıbrıs'ın Larnaka şehri üzerinden Aşdod Limanı'na ulaştı" ifadelerine yer verilen açıklamada, BAE Uluslararası İş birliği Devlet Bakanı Reem Al Hashimy, Gazze'deki sivillerin karşı karşıya olduğu trajik insanî koşulları ele almak için uluslararası ortaklarla iş birliği yapma konusundaki ülkelerinin kararlılığını vurguladı.
Al Hashimy, "Gazze Şeridi'ne hayat kurtaran insani yardımın ulaştırılması bugün her zamankinden daha kritik bir ihtiyaç.
Birleşik Arap Emirlikleri, kara, hava ve deniz yoluyla acil insanî yardım ve gıda maddelerini bölgeye ulaştırmak için tüm olası yolları aramaya devam ediyor" dedi.
Anera CEO'su ve Başkanı Sean Carroll ise Gazze'deki Filistinlilere hayati yardım sağlamak için BAE hükümetiyle yapılan işbirliği için minnettarlığını dile getirdi.
Carroll, bu sevkiyatın önemini vurgulayarak, binlerce ton yardım içeren birçok teslimatın başlangıcı olmasını umduğunu belirtti.
Birçoğunun ciddi açlık riskiyle karşı karşıya olduğu kuzeydeki bölgelere erişimin aciliyetine dikkat çeken Carroll, Anera'nın önemli çabalarını vurgulayarak, Ekim ortasından bu yana Gazze'de 24 milyondan fazla öğün yemek sunduklarını kaydetti.
Bu işbirliğinin önemini vurgulayan Carroll, çok kritik bir zamanda milyonlarca kişiye daha hizmet verileceğini belirtti. (Kaynak KHA)
Benzer haberler
Featured
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”


