Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı” Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak" Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz" Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti Ercan Havalimanı’nın pisti belirli saatlerde uçuş trafiğine kapatılacak Öztürkler’den Kurtulmuş’a teşekkür “Kararlı duruşu Kıbrıs Türk halkına güven verdi” Üstel “24 Ekim’de ülkeye bir demokrasi şöleni yaşatacağız” Polis okulunda hizmet içi eğitimlere devam ediliyor Kolozali “K-PET’teki süresiz grev uzlaşıya varılıncaya kadar sürecek” Atan “Emekçinin alın teri, hakkı ve geleceği sözle değil, yasal güvenceyle korunmalı” Nöbetçi eczaneler (16 Ekim 2026) Ses kayıtlarına göre gemide, jeneratör, dümen ve egzoz yalıtım arızaları vardı Cumhurbaşkanlığı Cüce Fil Çocuk ve Gençlik Yayınları kitap başvuruları başladı Yağmurlu hava hafta sonu da etkisini gösterecek İyi yaşam koşullarına rağmen görülen mutsuzluk psikolojik sorunlara işaret edebilir Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı” Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak" Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz" Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti Ercan Havalimanı’nın pisti belirli saatlerde uçuş trafiğine kapatılacak Öztürkler’den Kurtulmuş’a teşekkür “Kararlı duruşu Kıbrıs Türk halkına güven verdi” Üstel “24 Ekim’de ülkeye bir demokrasi şöleni yaşatacağız” Polis okulunda hizmet içi eğitimlere devam ediliyor Kolozali “K-PET’teki süresiz grev uzlaşıya varılıncaya kadar sürecek” Atan “Emekçinin alın teri, hakkı ve geleceği sözle değil, yasal güvenceyle korunmalı” Nöbetçi eczaneler (16 Ekim 2026) Ses kayıtlarına göre gemide, jeneratör, dümen ve egzoz yalıtım arızaları vardı Cumhurbaşkanlığı Cüce Fil Çocuk ve Gençlik Yayınları kitap başvuruları başladı Yağmurlu hava hafta sonu da etkisini gösterecek İyi yaşam koşullarına rağmen görülen mutsuzluk psikolojik sorunlara işaret edebilir
Dolar —
Euro —
Sterlin —

Arter'le ilgili ciddi iddialar

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Arter'le ilgili ciddi iddialar
Reklam

CTP Mağusa İlçesi’nden yapılan açıklamada, “söz konusu festivale, geçim derdine düşen halkımızdan toplanan vergilerle böylesi astronomik rakamın bir çırpıda verilmesi, seçim öncesi siyasi bir rüşvettir” iddiasında bulunuldu.

CTP Mağusa İlçesi, Mağusa Belediye Meclisi’nin, CTP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen, UBP, DP ve TKP-YG’li meclis üyelerinin oylarıyla, bir derneğin düzenlediği festival için 50 bin TL’lik bağış yapma kararı aldığını savunarak, kararı eleştirdi. CTP Mağusa İlçesi’nden yapılan açıklamada, “söz konusu festivale, geçim derdine düşen halkımızdan toplanan vergilerle böylesi astronomik rakamın bir çırpıda verilmesi, seçim öncesi siyasi bir rüşvettir” iddiasında bulunuldu. Mağusa Belediyesi’nin ciddi bir borç batağı altında olduğu bir dönemde, vergilerle toplanan parayı ne yapılacağı dahi belli olmayan etkinliklere dağıtmasının kesinlikle kabul edilemez olduğu savunulan açıklamada, şunlar ileri sürüldü: "Gazimağusa Belediye Meclisi’nin, 7 Aralık 2017 tarihindeki toplantısında CTP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen, UBP,DP ve TKP-YG’li meclis üyelerinin oylarıyla, bir derneğin düzenlediği festival için 50 bin TL’lik bağış yapma kararı aldığını kamuoyuna üzüntüyle bildirmek isteriz. Söz konusu festivale, geçim derdine düşen halkımızdan toplanan vergilerle böylesi astronomik rakamın bir çırpıda verilmesi seçim öncesi siyasi bir rüşvet olduğunu siz değerli halkımıza aktarırız. Gazimağusa Belediyesi ciddi bir borç batağı altında olduğu bir dönemde, vergilerimizden toplanan parayı ne yapılacağı dahi belli olmayan etkinliklere dağıtması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.  Gazimağusa Belediyesi, İsmail Arter’in koltuğa oturmasının ardından ciddi bir borç batağına sürüklenmiştir. Ekonomik olarak şu anda çok zor günler geçiren Mağusa esnafı, İsmail Arter’in beceriksiz yönetim anlayışı nedeniyle belediyeye verdiği malların karşılığı olan ödemeyi 6 aydan fazla bir süredir alamamaktadır. Hatta bir kısım esnaf belediyeden olan uzun süreli alacağından dolayı belediyeye yeniden mal vermeyi reddetmektedir. Yine, Gazimağusa Belediyesi’nde hizmet alımı kaleminden ödenen 150 kişi sigorta ve ihtiyat sandığı güvencelerinden yoksun çalıştırılmaya devam etmektedir. Bu emek sömürüsüne maalesef devletin ilgili bakanlığının ve ilgili devlet dairesinin de göz yumduğuna dikkat çekmek isteriz. Gazimağusa Belediyesi’nin ahvali bu durumdayken 50 bin TL’lik bu siyasi rüşvet halkımızın haysiyetine de ağır bir hakarettir. Gazimağusa Belediye Meclisi’nde İsmail Arter’e destek veren siyasi partilerin de bu yasa dışılık karşısında üç maymunu oynadıklarını, tüm yasa ve etik dışı icraatları görmezden geldiklerini bildirmek isteriz. Gazimağusa Belediyesi’nin banka borçları bu denli büyürken, esnafa aylardır alacakları ödenmezken, belediyede güvencesiz olarak 150 insanımız çalıştırılırken, UBP, DP ve TKP-YG’nin desteğiyle bir derneğe bağışlanan 50 bin TL’nin kabul edilemez siyasi bir rüşvet olduğunu kamuoyuna bildiririz. Hızla Lefkoşa Belediyesi’nin durumuna gelen Gazimağusa Belediyesi’nde İsmail Arter’i artık aklı selim davranmaya davet ediyoruz."

Benzer haberler

Featured
Yunanistan'da sıcaklıkların düşmesine rağmen Batı Nil virüsü görülmeye devam ediyor 16 Eki 2026 22:00 Kişi “Toplum bu kirli düzenin değişmesini istiyor” 16 Eki 2026 21:36 Döviz piyasalarında günün son rakamları (16 Ekim 2026) 16 Eki 2026 21:26 Şenkul’dan Başak Buba için yardım çağrısı “Dayanışmayı Sürdürelim” 16 Eki 2026 21:08 Üstel “Kurtulmuş, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını Avrupa’nın gündemine taşıdı” 16 Eki 2026 20:46 Napolyon'un 200 yıllık şifresini yapay zeka altı saatte çözdü 16 Eki 2026 20:31 Hristodulidis "Avrupa Birliği Türkiye ile müzakerelerin yeniden başlamasını ele alacak" 16 Eki 2026 19:55 Kurtulmuş "Türk tarafını yok sayarak Kıbrıs’ta hiçbir çözüm olamaz" 16 Eki 2026 19:44 Müzisyen Soner Olgun hayatını kaybetti 16 Eki 2026 19:37